V Bonifiki bo glasen aplavz gotovo dobil Boštjan Nachbar, ki je zelo povezan s košarko v Kopru. Foto: KZS/Aljaž Močnik
V Bonifiki bo glasen aplavz gotovo dobil Boštjan Nachbar, ki je zelo povezan s košarko v Kopru. Foto: KZS/Aljaž Močnik
Slovenci v Kopru proti Črni Gori in Italiji

Prenos obeh tekem bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Po turnirju bo znano, katerih 12 igralcev bo igralo na EuroBasketu 2013. Reprezentanca se od torka pripravlja na Obali, gorski zrak v Kranjski Gori je zamenjala s sobo s pogledom na morje v Portorožu. Posebnosti ni, vsi so zdravi in intenzivno trenirajo. Selektor Božidar Maljković bo svojim varovancem počitek (dva dneva) privoščil šele po sobotni tekmi z Italijo.

"V petek nas najprej čaka tekma s Črno goro, ki je v zadnjih letih krepko napredovala. Imajo nevarnega Nikolo Vučevića iz lige NBA in Bojana Dubljevića iz Valencie. Košarkarji imajo dobre atletske sposobnosti. Igrajo hitro in čvrsto ter premorejo precej izkušenj. Čaka nas zelo težka tekma. Pri Italijanih ne more igrati Bargnani, več o njihovi reprezentanci pa bomo izvedeli po četrtkovi tekmi, zaprti za javnost, proti Črnogorcem," je povedal Maljković.

"Pred nami sta težki tekmi proti Črni gori in Italiji. Na pokalu bomo tako imeli priložnost, da še napredujemo v naši igri in jo razvijamo. Pogoji za treniranje v dvorani Bonifika so odlični in upam, da nas bo na tekmah podprlo čim večje število navijačev," je povedal Jaka Blažič, medtem ko je Mirza Begić dodal: "Naša uigranost se popravlja iz treninga v trening. Bližnji tekmi bosta pravi preizkušnji pred bližajočim se evropskim prvenstvom."

Dvorana Bonifika je pripravljena, je povedal Matej Avanzo, direktor marketinga na košarkarski zvezi: "Treningi so potekali nemoteno, klima v dvorani deluje odlično, fantje so zdravi in komaj čakajo na uvodna od zadnjih treh pripravljalnih dvobojev pred evropskim prvenstvom."

Petek, 23. avgusta, ob 20.45 (Koper):
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Sobota, 24. avgusta, ob 20.45 (Koper):
SLOVENIJA - ITALIJA

Slovenci v Kopru proti Črni Gori in Italiji