Željko Obradović upa, da bo tretja tekma serije v Beogradu minila v čim bolj mirnem in športnem vzdušju. Foto: EPA
Željko Obradović upa, da bo tretja tekma serije v Beogradu minila v čim bolj mirnem in športnem vzdušju. Foto: EPA

Obradović je kraljevi klub vodil med letoma 1994 in 1997, leta 1995 je z Madridčani tudi osvojil naslov evropskega prvaka, potem ko so njegovi varovanci v finalu s 73:61 ugnali Olympiacos.

Tokrat je 63-letnik iz Čačka vodil ekipo na drugi strani, bil je priča vsesplošnemu pretepu, zaradi katerega je bila tekma prekinjena 1:40 pred koncem. Potem ko so sodniki izključili vse vpletene, nobena od ekip ni imela dovolj košarkarjev, s katerimi bi lahko nadaljevali tekmo, zato je bila ta ustavljena, Partizan pa je obračun dobil s 95:80 in zdaj v seriji vodi z 2:0.

Med tekmo je marsikomu zavrela kri
"Mislim, da to, kar se je zgodilo, ni dobro za ugled košarke, ni dobro za ugled Reala in Partizana," je po tekmi dejal Obradović in nadaljeval: "To se po mojem mnenju nikoli ne bi smelo zgoditi. Igralci imajo čustva in ta so privrela na dan. Po tekmi so drug drugega pozdravili, tako da ni bilo nobenih težav."

Strasti so se pomirile, Obradović umirja žogico
Kot je poudaril legendarni trener, se je incident zgodil na parketu, po tekmi pa so se strasti pomirile, igralci so se pogovorili in zanj je stvar zaključena. "Od tega trenutka naprej bom skušal pomiriti vse v Beogradu. Zakaj? Zato, ker imam tu v Madridu veliko prijateljev. Real Madrid je velik klub. Želim, da javnost govori o dobri košarki, ne o pretepu. V Madridu smo bili vedno deležni impresivne gostoljubnosti. Tu imam veliko prijateljev, vse zelo spoštujem. Ko bomo jutri odpotovali v Beograd, bom govoril o tem. Vse skupaj bom skušal pomiriti. Želim, da bomo v Beogradu sprejeli Real Madrid tako, kot so nas oni sprejeli tukaj," je še dodal.

Sklenil je: "Želim, da bodo navijači navijali za našo ekipo, prav tako pa, da ne bodo storili ničesar zoper Real. Vsi se moramo počutiti dobro. Od danes naprej bom ves čas ponavljal: moramo govoriti o košarki, ker ko govorimo o košarki, nič ni lepšega."

Naslednja tekma serije bo v torek zvečer (20.30) v srbski prestolnici.

V Madridu predčasni konec tekme zaradi vsesplošnega pretepa