Zach LeDay je nova zveneča okrepitev Partizana. Foto: EPA
Zach LeDay je nova zveneča okrepitev Partizana. Foto: EPA

Odlična Američana sta bila v pretekli sezoni nosilca igre Olimpie Milano, ki je zaigrala na Final Fouru Evrolige. Po rekordni pogodbi v srbski košarki, ki jo je podpisal Punter, je k Partizanu prišel še LeDay. 27-letni center, ki je igral tudi za Žalgiris in Olympiacos, je podpisal dvoletno pogodbo. Zadnjo sezono je v Evroligi dajal deset točk na tekmo, v italijanskem prvenstvu pa skoraj 16 točk.

Tik predtem je podpisal dvoletno pogodbo s črno-belimi, ki bodo z zasedbo, polno zvenečih imen na čelu z Obradovićem, med favoriti Lige ABA in Evropskega pokala, Aleksa Avramović. Srbski branilec je nazadnje igral za Estudiantes, predtem pa Unicajo.

Tako kot Avramović je s srbsko reprezentanco na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju igral tudi Danilo Anđušić, ki se po odlični sezoni v Bourgu odhaja k Monacu, novopečenemu evroligašu. V Evropskem pokalu je bil eden najboljših strelcev z več kot 17 točkami v povprečju, v francoski ligi pa jih je dajal celo 20.

Na turnirju v Beogradu so srbske olimpijske sanje zatrli Italijani. Eden izmed njihovih junakov je bil Simone Fontecchio, ki se je izkazal tudi v dresu Albe. Zdaj se 25-letni krilni košarkar iz Berlina seli v Baskonio, ki bo zanj plačala 250.000 evrov odškodnine.