Goran Dragić bo v končnici na parketu, ko bo menjal prvega organizatorja igre Jrua Holidaya. Foto: Reuters
Goran Dragić bo v končnici na parketu, ko bo menjal prvega organizatorja igre Jrua Holidaya. Foto: Reuters

"To je drugačen turnir, ker se pomeriš z ekipami, s katerimi še nisi igral, na primer afriškimi in azijskimi. Potem pa je vedno vse po starem, tu so ZDA, Avstralija, drugi Evropejci ... Težko tekmovanje, bomo videli. Ne vem, ali grem na svetovno prvenstvo. Bomo videli, kaj bo čez čas," je v pogovoru za španski Mundo Deportivo dejal kapetan zlate slovenske reprezentance z evropskega prvenstva 2017.

O ciljih na SP-ju je Dragić dejal, da so z Luko Dončićem v ekipi cilj vedno stopničke: "Z Luko moraš imeti vedno visoke cilje, zakaj pa ne? Vse je odvisno od tega, kdo bo prišel, kdo bo igral, samo to spremeni vse. Na evropskem prvenstvu smo bili eni od favoritov in izgubili. Je, kar je. Moraš biti psihično močan in poskušati biti pripravljen na naslednjo tekmo."

Kot je dodal Dragić, na lanskem evropskem prvenstvu v Nemčiji ni bilo takšne kemije, kot je bila leta 2017. Lani je Poljska v četrtfinalu Sloveniji zadala enega najbolj bolečih porazov v zgodovini. "Ne vem, vse je bilo drugače. Kemija ni bila takšna kot leta 2017, ko smo zmagali. Majhni detajli, odvisno je tudi od drugih dejavnikov ... Sistem tekmovanja je zanimiv, saj prideš čez skupinski del in potem moraš zmagati. Če izgubiš, greš domov."

V Milwaukeeju so ga lepo sprejeli

Dragića je nepredvidljiv trg Lige NBA februarja popeljal iz Chicaga do Milwaukeeja z Janisom Andetokumbom. S tem je slovenski organizator igre kar naenkrat v izjemni priložnosti za osvojitev prstana po izgubljenem finalu leta 2020 z Miamijem proti LA Lakersom. Takrat Dragić zaradi poškodbe ni mogel igrati.

"Čudovito je. Z mano ravnajo zelo dobro in so me zelo dobro sprejeli. Tukaj sem šele dva meseca, a za zdaj mi gre zelo dobro. Ni težko, navsezadnje je to profesionalizem, to je moja služba, profesionalno košarko igram že 21 let. Torej, če znaš igrati, ni težko," je o selitvi sredi sezone povedal Dragić.

Bucksi ta čas skupaj z Bostonom in Phoenixom veljajo za favorite za naslov. "Ključno bo, da v končnici ostanemo pri svoji igri. Imamo identiteto, znamo igrati, pa tudi nikogar ne podcenjujemo. Vsako tekmo se moramo osredotočiti na trdo igro. Če nam bo to uspelo, bomo zagotovo imeli dovolj kakovosti, da osvojimo prvenstvo," je še dejal Dragić.

O težavah Dallasa in Luke Dončića ni želel govoriti. "Ne vem. Nisem bil vpleten v to, zato ne vem, v čem je bila težava. Trenutno sem v Milwaukeeju, edini, ki ve, za kaj gre, je on," je odvrnil Dragić.