Pino Grdović ni več trener Uniona Olimpije. Foto: RTV SLO
Pino Grdović ni več trener Uniona Olimpije. Foto: RTV SLO
Denis Bajramović
Denis Bajramović bo vodil Union Olimpijo v 4. krogu Evrolige na gostovanju v Strasbourgu. Foto: RTV SLO

Z Grdovićem, ki ga na novinarski konferenci ni bilo, je vodstvo ljubljanskega evroligaša sodelovanje prekinilo sporazumno zaradi slabših izidov od pričakovanih. Olimpija je izgubila na zadnjih osmih od devetih tekem.

Grdović je imel sicer z Unionom Olimpijo podpisano štiriletno pogodbo. O podrobnostih prekinitve pogodbe direktor kluba Gregor Fric ni želel govoriti, dejal je le, da je bil hrvaški strateg izjemno korekten.

V klubu od danes intenzivno iščejo novega trenerja. Želijo si, da bi na klop sedel že ta teden. O imenih zaenkrat ne želijo govoriti, športni direktor Hrvoje Ciketić pa je povedal, da je kandidatov več. "Morebitne spremembe igralskega kadra so odvisne izključno od želja novega trenerja," je še dodal Ciketić.

44-letni Bajramović se je rodil v Dubrovniku. Kot članski trener deluje 18 let. Večjih klubov v svoji kareiri še ni vodil. Svojo pot je začel leta 1988 pri dubrovniškem Jugu. Med leti 1993 in 1998 je bil v Cavtatu, pozneje pa je vodil Zrinski (BiH) in v sezoni 2001/2002 Šibenko. Bil je tudi selektor hrvaške kadetske in mladinske reprezentance.