Blake Griffin računa, da se bo marca vrnil na parket. Foto: EPA
Blake Griffin računa, da se bo marca vrnil na parket. Foto: EPA
Tobias Harris
Tobias Harris si želi že v letošnji sezoni igrati v končnici. Foto: EPA

Zaradi udarca s pestjo, po katerem si je tudi zlomil dlan, bo prisilno počival na petih tekmah in ostal brez sorazmernega dela plače. Griffin je Matiasa Testija v neki restavraciji v Torontu med prepirom udaril v obraz.

Prepoved igranja na štirih tekmah bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom Griffina ne bodo plačevali. 859.442 ameriških dolarjev mu ne bodo izplačali, letno sicer zasluži kar 18,9 milijona zelencev.

"O tem pogosto razmišljam. Želim si, da bi lahko zavrtel čas nazaj in tega ne bi naredil. Matiasu sem to tudi povedal in se opravičil. Dejal mi je, da se takšni prepiri pač dogajajo in da morava naprej," je Griffin prvič po incidentu spregovoril o dogajanju. Griffin se je najprej opravičil prek Twitterja, pozneje je to storil še osebno, za svoje ravnanje pa se je opravičil tudi soigralcem.

"Zaradi tega sem se zelo slabo počutil. Še nikoli prej nisem naredil česa podobnega. A zdaj, ko sem dobil kazen, se bom vrnil še močnejši in prepričan sem, da bomo v moštvu to prebrodili. Veselim se že vrnitve na igrišča," je še dodal Griffin.

Trener Doc Rivers, ki je pred osmimi leti Boston popeljal do naslova prvaka v Ligi NBA, se je zelo zavzel za Griffina, ki je bil prvi izbor na naboru Lige NBA leta 2009. "Večkrat sem že poudaril, da Griffina niti slučajno ne bomo menjali. Vsi me sprašujejo o tem, veliko se ugiba, pustimo jim, da uživajo v tem. Verjetno imajo televizijske postaje odlično gledanost. To je popolnoma naša stvar, medijev to ne zadeva, prav tako tudi navijačev ne," je pojasnil Rivers.

Clippersi so na Zahodu na četrtem mestu, imajo 35 zmag in 18 porazov.

Andersen zapušča Miami, Lee okrepil Charlotte
V četrtek ob 21.00 se konča prestopni rok v Ligi NBA, zato je zadnje dni ogromno ugibanj o mogočih menjavah. Dogovor so že sklenili Charlotte, Miami in Memphis.

Branilec Courtney Lee se iz Memphisa seli v Charlotte, v nasprotno smer je odšel P. J. Hairston. "Birdman" Chris Andersen zapušča Florido in se bo pridružil Grizlijem. Miami je dobil še branilca Briana Robertsa iz Charlotta, ki pa bo težko dobil priložnost, saj sta organizatorja igre Goran Dragić in Beno Udrih.

"Chris Andersen je bil eden ključnih igralcev v šampionski sezoni 2012/13. Vedno bo ostal član družine Vročice," je poudaril predsednik Pat Riley.
Harris iz Orlanda v Detroit
Krilni center Tobias Harris se iz Orlanda seli v Detroit. Pistonsi so v obratno smer poslali Brandona Jenningsa in Ersana Ilyasovo. "Upam, da bom že letos igral v končnici," je sporočil 23. letni Harris. Detroit ima 27 zmag in 27 porazov in je trenutno na 9. mestu na Vzhodu.