Jasmin Hukić se je večino pretekle sezone ukvarjal z zdravstvenimi težavami in na igrišču ni upravičil pričakovanj uprave. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Jasmin Hukić se je večino pretekle sezone ukvarjal z zdravstvenimi težavami in na igrišču ni upravičil pričakovanj uprave. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Jure Zdovc
Kakšno Olimpijo bo Jure Zdovc popeljal v novo sezono? Foto: Drago Perko/www.kosarka.si

Pri navijačih priljubljeni "Huka" je bil z 200 tisoč evri letne plače najbolje plačani posameznik v moštvu Uniona Olimpije. Pred začetkom nove sezone bosanski košarkar ni pristal na aneks k pogodbi, s katero bi se njegova plača zmanjšala, zato so mu pod Rožnikom dali proste roke pri iskanju novega delodajalca. Huka se je hitro sporazumel z Benettonom, kjer bo igral prihodnji dve sezoni.

Poškodbe in manj natančna roka
Hukić je za "zmaje" v letošnji sezoni na samo šestih tekmah v Evroligi dosegal povprečno 6,3 točke in 2,3 skoka, pri čemer je imel met iz igre le 26-odstoten. Nekoliko bolje je nekdanjemu bosanskemu reprezentantu šlo v Jadranski ligi, kjer je na 17 tekmah v povprečju dosegal 11,4 točke in 3,1 skoka. Zaradi poškodbe je izpustil uvodni del sezone, a tudi kasneje so se ponavljale manjše poškodbe, kar je pustilo posledice na njegovi učinkovitosti.

V Olimpiji dvakrat po dve sezoni
Jasmin Hukić
(202cm, 1979) je kariero začel v BiH pri Slobodi Diti iz Tuzle. Leta 2001 je prestopil k Unionu Olimpiji, kjer je nastopal dve sezoni. Iz Ljubljane ga je pot vodila v Izrael k Hapoelu, kjer je ostal eno sezono. Kmalu se je vrnil nazaj na območje nekdanje Jugoslavije k Hemofarmu iz Vršca.

Po eni sezoni v Srbiji je odšel v Rusijo k Ural Greatu v Perm, a je tam ostal le eno leto. Pot ga je nato vodila na Poljsko, kjer je bil član Prokoma Trefla iz Sopota, potem pa se je spet vrnil v Ljubljano, kjer je z Unionom Olimpijo sklenil 3 letno pogodbo, a se je zdaj po drugi sezoni s klubom sporazumno razšel.