Brady Skeens v obrambni akciji. Foto: AP
Brady Skeens v obrambni akciji. Foto: AP

“Zadovoljni smo, ker se nam je pridružil Brady Skeens, ki bo okrepil našo igro pod košem. Ob svojih dokazanih in videnih kakovostih v ekipo prinaša nepopustljivost, v dozdajšnji karieri pa se je izkazal kot dober moštveni igralec,” je ob podpisu pogodbe z novincem povedal Jure Balažić, direktor KK Krka.

“Za prihod v Krko sem se odločil, ker sem dobil dobro priložnost za igranje na visoki tekmovalni ravni, tako v Ligi ABA kot v slovenskem državnem prvenstvu. Vsako tekmo v dresu Krke bom odigral tako, kot da je moja zadnja. Dal bom vse od sebe in naredil vse, kar je v moji moči, da ekipi pomagam. Komaj čakam, da spoznam navijače,“ se prihoda v Novo mesto veseli 203 centimetre visoki košarkar. Brady je izvrsten skakalec, sicer pa moderni center z veliko energije.

Brady je bil rojen leta 1995 v mestu Lenexa v zvezni državi Kansas. Šolal se je na univerzi Washburn, kjer je med letoma 2014 in 2018 odigral 102 tekmi za tamkajšnjo študentsko ekipo. Po odhodu iz ZDA je igral v Kanadi (za ekipi Sudbury Five in Edmonton Stingers), na Finskem (Tampereen Pyrintö), Izraelu (Elitzur Netanja), Turčiji (Kocaeli BSB) in Italiji, kjer je zadnji dve sezoni nosil dres ekipe U.C.C. Piacenza. V Serie A2 je v Italiji v pretekli sezoni odigral 36 tekem, v 32 minutah na srečanje je 10,5 točke dodal še 10,3 skoka in 2,1 podaje.