Derek Ogbeide se je rodil v Nigeriji, ima pa tudi ameriško državljanstvo. Foto: AP
Derek Ogbeide se je rodil v Nigeriji, ima pa tudi ameriško državljanstvo. Foto: AP

“Z dodatkom Ogbeideja smo sklenili sestavo ekipe za novo sezono. Ogbeide se je z evropsko košarko spoznal pred petimi leti, zaigral je že tudi v Ligi prvakov, zato ima izkušnje z igranjem v mednarodnih tekmovanjih, zagotovo pa bo lahko z nastopi v EuroCupu in Ligi ABA še bolj napredoval v svoji igri in istočasno pomagal naši ekipi pri doseganju zastavljenih ciljev,” je ob naznanitvi nove okrepitve povedal Chechu Mulero, športni direktor Cedevite Olimpije.

Ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji sem zelo vesel in navdušen. V novi sezoni pričakujem veliko dobrih stvari, napredek in rast znotraj ekipe ter hkrati zanimiv in dinamičen način igre, prežet z veliko osredotočenosti. Želimo ustvariti resnično močno ekipo, ki igra skupaj, kar se vidi na zunaj, in upam, da bomo prišli do te točke.

Derek Ogbeide

“Zadovoljni smo, da se nam je pridružil Derek, ki je drugačen profil igralca kot Martinas Geben. Gre za igralca v vzponu, ki je svojo kariero začel v nižjih ligah, v prejšnji sezoni pa je v italijanskem državnem prvenstvu prikazal solidno igro na obeh straneh igrišča, tako v napadu kot tudi v obrambi. Ima veliko prostora za napredek in potencial, ki ga moramo izkoristiti v naši igri. Od njega pričakujemo dobro energijo, ker gre za fizičnega, atletskega, gibljivega in skočnega igralca s solidnim metom s polrazdalje,” je dejal glavni trener članske ekipe Zvezdan Mitrović.

Potem ko je Ogbeide štiri leta preživel na univerzi Georgia, je evropsko košarko prvič spoznal na Cipru, kjer je nosil dres ekipe Petrolina. Tam je preživel dve sezoni, v sezoni 2020/21 osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka ter bil izbran za najkoristnejšega igralca lige. Nato se je na začetku sezone 2021/22 preselil v grški PAOK, kjer je ostal do januarja 2022, sledila pa je selitev v turški Torku Konyaspor. Sezono 2022/23 je preživel v Riminiju, sezono 2023/24 pa v Pistoii.