Zoran Dragić je bil vedno sinonim za borbenost in nepopustljivost. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je bil vedno sinonim za borbenost in nepopustljivost. Foto: www.alesfevzer.com

"Dragić v prihodnji sezoni ne bo del ekipe. Zoran je s klubom osvojil tri naslove slovenskega prvaka in tri pokale. Zoran, hvala za vse in srečno," so zapisali v klubskem sporočilu. 35-letni Ljubljančan je v zmajevo gnezdo prišel na začetku leta 2022. Po njegovem prihodu je šla tedaj krivulja rezultatov strmo navzgor, druga polovica tiste sezone pa je bila tudi daleč najboljše obdobje, odkar sta se združila zagrebški in ljubljanski kolektiv.

V sezoni, ki je sledila, je imel Dragić kar nekaj težav s poškodbami, lani pa ga potem trener Simone Pianigiani ni želel v svoji ekipi, toda Zoran je imel še veljavno pogodbo, rešitve pa klub ni našel. V kader se je vrnil na začetku koledarskega leta. Čeprav ni več tako učinkovit kot v preteklosti, pa je bil še vedno pomemben del ljubljanskega kolektiva.

V Stožicah so zdaj sestavili popolnoma novo ekipo, iz lanske so ostali le štirje, v kadru imajo trenutno šest slovenskih košarkarjev, od izkušenega jedra pa je tu le še Jaka Blažič. Klub je sporočil, da je sestavo ekipe že končal, tako da ne računa več niti na Eda Murića. Že prej je bilo jasno, da v njegovem načrtu ni več Alena Omića.

Dragić je košarkarsko pot začel pri Iliriji, potem se je uveljavil pri Slovanu in Krki, vrsto let pa je nato igral v Evroligi. Najprej za Malago, potem pa še za Himki, Olimpio Milano, Anadolu Efes, Baskonio in Žalgiris. Preizkusil se je tudi v Ligi NBA, po dveh težkih poškodbah pa se je na evropski zemljevid vrnil v dresih Trsta in Ulma. Od leta 2011 je stalni član slovenske reprezentance, od velikih tekmovanj pa je izpustil le EuroBasket 2017, ko je bil poškodovan.