Marc Garcia je odlično igral v mlajših selekcijah španske reprezentance. Foto: Fiba.com
Marc Garcia je odlično igral v mlajših selekcijah španske reprezentance. Foto: Fiba.com

"Okrepil nas je Marc, ki velja za izvrstnega strelca z razdalje, ugaja mu hitra in napadalna košarka. Veseli smo, da bo kariero nadaljeval pri nas,“ je ob podpisu pogodbe povedal direktor kluba Jure Balažić. Pri Krki so napovedali še novost na položaju dve, našli pa so odmevno okrepitev.

Marc Garcia, ki je košarko začel igrati v rodni Manresi, je bil nekoč velik up španske košarke. S 16 leti se je pridružil Barci in bil nosilec mlajših reprezentančnih selekcij Španije. Na prvenstvu mlajših članov leta 2016 je s Španijo postal evropski prvak, na turnirju, na katerem so igrali tudi Lauri Markkanen, Omer Yurtseven in Vanja Marinković, slovenske barve pa sta med drugimi branila Vlatko Čančar in Žan Mark Šiško, je bil izbran za MVP-ja.

Znova bosta soigralca s Personsom

198 centimetrov visoki Katalonec pri Barceloni, s katero je postal državni prvak, prave priložnosti ni dočakal. Klub ga je posodil Manresi in Betisu, potem pa je leta 2018 odšel v Fuenlabrado, kjer je ostal tri leta. Zatem se je preizkusil še pri Burgosu in Breoganu, lani pa je bil v dresu Dabrowe Gornicze prvi strelec poljskega prvenstva. Dosegal je 17,7 točke na tekmo, izza črte pa metal 41-odstotno.

"Veliko sem se pogovarjal s Taylerjem Personsom, s katerim sva bila v lanski sezoni soigralca na Poljskem. O Krki, trenerskem štabu in ekipi mi je povedal mnogo dobrega. Zato je bila končna odločitev lahka. Rad igram košarko in vem, da je Liga ABA zelo tekmovalna liga z odličnimi ekipami,“ je povedal novopečeni član Krke.