Kevin Punter je odličen strelec. Foto: EPA
Kevin Punter je odličen strelec. Foto: EPA

Da ima šestkratni prvak Lige ABA z Obradovićem na čelu strokovnega štaba izjemno visoke cilje, je potrdil s prvo okrepitvijo. Po informacijah naj bi Punter podpisal dvoletno pogodbo, vredno kar tri milijone evrov. V Beogradu je 28-letni ameriški branilec že igral, saj je bil pred dvema sezonama član velikega tekmeca Partizana Crvene zvezde.

Zadnjo sezono je Newyorčan igral za Olimpio Milano in bil tudi najboljši strelec italijanskega velikana, s katerim je zaigral na Final Fouru Evrolige. Bil je tarča številnih klubov, tudi lombardijska zasedba ga je želela zadržati v svoji sredini, toda premamila ga je donosna ponudba iz Srbije. Predtem je igral še za Olympiacos, bolonjski Virtus, AEK, Roso Radom, Antwerp Giants in Lavrio.

Okrepila se je tudi Budućnost, ki je pripeljala Jacoba Wileyja. Ameriški krilni center, ki ima tudi makedonski potni list, je bil nazadnje član Zaragoze, kamor ga je posodila Gran Canaria, igral je tudi že za Panathinaikos, v Ligi NBA pa je na nekaj tekmah oblekel dres Brooklyna.