Zoran Dragić je poživil Olimpijino igro in zelo pomembno je, da ostaja del moštva. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je poživil Olimpijino igro in zelo pomembno je, da ostaja del moštva. Foto: www.alesfevzer.com

"Ljubljana je moj dom, zato sem zadovoljen, da ostajam del Cedevite Olimpije. Pred našo ekipo je nova sezona, ki prinaša nove izzive," je povedal Dragić in dodal: "V Evropskem pokalu in regionalni ligi želimo doseči čim boljši končni rezultat in verjamem, da bodo navijači stali za nami na vseh naših tekmah ter znova pričarali odlično košarkarsko vzdušje v Stožicah in Tivoliju."

Sorodna novica Znani tekmeci Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu

Dragić, ki bo s slovensko reprezentanco jeseni igral na evropskem prvenstvu, se je Cedeviti Olimpiji pridružil na sredini lanske sezone in takoj postal eden od nosilcev igre varovancev trenerja Jurice Golemca, ki bo tudi v prihajajoči sezoni nastopala v Evropskem pokalu, Ligi ABA in vseh najmočnejših slovenskih košarkarskih tekmovanjih.

Dragić se lahko pohvali z naslovom španskega državnega prvaka iz leta 2020, tremi naslovi slovenskega državnega (2011, 2012, 2022) in pokalnega prvaka (2010, 2011, 2022), ob tem pa je bil leta 2011 tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva.

Zaigral je na 12 tekmah Evropskega pokala in v povprečju dosegal 10,7 točke, 5,4 skoka, 1,8 asistence na tekmo. V Ligi ABA je imel na 16 tekmah povprečje 12,8 točke, 4,1 skoka in 1,9 asistence.

Urban Klavžar iz Reala v Murcio
18-letni Urban Klavžar zapušča madridski Real, kariero bo nadaljeval v Murcii, je na svoji spletni strani zapisala nova ekipa 184 cm visokega branilca, ki nastopa v elitni španski ligi ACB.
Klavžar je v minuli sezoni odigral nekaj tekem za madridski Real v domačem prvenstvu, na svoji krstni tekmi v Evroligi pa je proti CSKA-ju dosegel deset točk. Domžalčan je za Murcio podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti.