LeBron James in Dwight Howard bi se lahko pomerila v finalu Vzhoda. Foto: EPA
LeBron James in Dwight Howard bi se lahko pomerila v finalu Vzhoda. Foto: EPA

Največ glasov sta dobila James in Howard (oba po 610). LeBron James je bil v idealno peterko izbran tretjič zapored in skupno četrtič. Košarkar Clevelanda je bil drugi najboljši strelec (v povprečju 29,7 točke na tekmo), imel pa je kar 8,6 podaje na tekmo, kar je največ med krilnimi košarkarji v zgodovini Lige NBA.

Večkrat je bil izbran le Duncan
Howard (610) je tretjič zapored v idealni peterki. Postal je prvi igralec, ki je bil v eni sezoni najboljši tako v skokih kot v blokadah. Bryant (604) je v prvi peterki že peto leto zapored in skupaj osmič. Med aktivnimi igralci je bil še enkrat izbran le Tim Duncan.

Wade povsod med najboljšimi desetimi
Durant (579) se je med najboljšimi znašel po zaslugi točkovnega izkupička, saj je s 30,1 dosežene točke na tekmo postal najmlajši košarkar v Ligi NBA, ki mu je to uspelo. Wade (520) se je izkazal z vsestransko igro, saj je poleg Jamesa edini, ki ga med 10 najboljšimi lahko najdemo tako na lestvici točk, skokov kot podaj.

Izbrali tudi 2. in 3. peterko sezone
Ameriški in kanadski novinarji so v drugo najboljšo peterko postavili Carmela Anthonyja, Dirka Nowitzkega, Amara Stoudemira, Steva Nasha in Derona Williamsa, v tretjo pa Tima Duncana, Paua Gasola, Andrewa Boguta, Joeja Hohnsona in Brandona Roya.