DeAndre Jordan bo na sezono zaslužil 22 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
DeAndre Jordan bo na sezono zaslužil 22 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

Jordan, ki je v prejšnji sezoni postal ključni igralec Clippersov, se je 3. julija kljub ugodni ponudbi Los Angelesa ustno dogovoril z Dallasom za štiriletno 80 milijonov vredno pogodbo. A najboljši skakalec Lige NBA si je pred dnevom, ko se pogodbe prostih igralcev lahko tudi uradno podpišejo, premislil.

Clippersi so v Houston, kjer je bil Jordan na počitnicah, poslali močno delegacijo "prepričevalcev" na čelu katere so bili lastnik kluba Steve Ballmer, trener Doc Rivers, prva zvezdnika ekipe Blake Griffin in Chris Paul (prekinil je dopust z LeBronom Jamesom in Dwyanom Wadom) ter novopečeni član Paul Pierce. Takoj po sestanku so Clippersi sporočili, da bo Jordan podpisal štiriletno maksimalno pogodbo, vredno 88 milijonov dolarjev. "Zato so me pripeljali sem, lol," je na twitterju zapisal Pierce.

Delegacija Dallasa na čelu z lastnikom Markom Cubanom je kljub številnim poskusom ostala brez novega sestanka z Jordanom.

V Ligi NBA se le redko dogaja, da si igralci premislijo. Nazadnje je tako potezo leta 2009 potegnil Hedo Turkoglu, ki je v zadnjem trenutku zavrnil dogovor s Portlandom in odšel v Toronto.

Jordan je v prejšnji sezoni v rednem delu dosegal v povprečju 11,5 točke in 15 skokov na tekmo.