Po petmesečni odsotnosti se je v soboto v postavo Krke vrnil organizator igre Malcolm Armstead. Foto: Aleš Fevžer
Po petmesečni odsotnosti se je v soboto v postavo Krke vrnil organizator igre Malcolm Armstead. Foto: Aleš Fevžer
Ekipi sta se letos pomerili štirikrat. Dvakrat je zmagala Krka (pokal, Liga ABA), dvakrat pa Olimpija (superpokal, Liga ABA). Foto: ABA Photo

Novomeščani prihajajo v Stožice v najbolj neprimernem trenutku, saj so Ljubljančani popolnoma zunaj forme. Dokaz za to sta poraza proti Hopsom in Heliosu, zaradi katerih Unionu Olimpiji celo v zraku visi uvrstitev v jadransko ligo za prihodnjo sezono, pa čeprav se je kontingent slovenskih klubov zvišal na tri.

Novomeščanom v prid je tudi kadrovska zasedba za nocojšnjo tekmo, ki jo bomo od 20. ure naprej prenašali na TV SLO 2 in MMC-ju. Olimpija bo igrala brez kaznovanega Deividasa Gailiusa, Krka pa bo lahko računala na Sanija Bečirovića in Malcolma Armsteada, ki se vračata po poškodbi. Manjkal bo edino Edo Murić, ki je bil prvi strelec štirikratnih zaporednih državnih prvakov na štirih letošnjih medsebojnih obračunih. Dvakrat je zmagala Krka, dvakrat Union Olimpija.

Trener Olimpije Aleš Pipan napoveduje: "V zadnjih dveh kolih se nismo držali dogovorov, ki smo jih sklenili pred tekmo. V sredo imamo priložnost, da nekoliko popravimo slab vtis. V obrambi moramo pristopiti zbrano in agresivno od začetka tekme. Držati se moramo pravil, ki jih postavimo pred vsako tekmo. V napadu se moramo sprostiti in odigrati čim enostavneje. Večjih zdravstvenih težav nimamo. Manjkal nam bo Gailius, saj po pravilih nima pravice nastopa zaradi izključitve na zadnji tekmi proti Heliosu. Na tekmi bomo morali resnično dati vse od sebe, če želimo zmagati."

Trener Krke Aleksandar Džikić ima sladke skrbi: "Tekme z Unionom Olimpijo so specifične in na njih po navadi odloča dnevna forma. Zato se na dosedanje rezultate Ljubljančanov v Ligi Telemach za prvaka nimamo kaj ozirati. Proti nam bodo motivirani, kot so vedno, tudi pri nas pa ne bo nič drugače. Veselim se tekme, še bolj pa me veseli dejstvo, da bosta na njej lahko zaigrala tudi Bečirović in Armstead, pomembna igralca, ki sta se vrnila po poškodbi."

LIGA ZA PRVAKA, 5. krog
Sreda ob 18.00:

ROGAŠKA - HELIOS DOMŽALE

Ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO - HOPSI POLZELA

Ob 20.00 (prenos TV SLO 2/MMC):
UNION OLIMPIJA - KRKA

Lestvica:                            
HELIOS DOMŽALE             4  3 1   7
KRKA                       3  3 0   6
UNION OLIMPIJA             4  2 2   6
HOPSI POLZELA              3  2 1   5
ROGAŠKA                    4  1 3   5
ZLATOROG LAŠKO             4  0 4   4


LIGA ZA OBSTANEK, 7. krog
Sreda ob 19.00:
SLOVAN - GROSUPLJE

Ob 20.00:
PORTOROŽ - TAJFUN

MARIBOR NOVA KBM - ELEKTRA ŠOŠTANJ

Lestvica:                            
GROSUPLJE                 24 13 11 37
PORTOROŽ                    24 10 14 34
ELEKTRA                   24  9 15 33
NOVA KBM MARIBOR          24  9 15 33
SLOVAN                    24  8 16 32
TAJFUN                    24  8 16 32