KZS:
KZS: "Naša edina želja je absolutno to, da se primer enkrat za vselej zaključi, saj želimo zaščititi kandidata za nastop v slovenski moški članski reprezentanci, ki mu želimo, da barve edinega slovenskega evroligaša brani z mirno glavo in brez dodatnih pritiskov." Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Izjava Košarkarske zveze Slovenije: "Na KZS smo z velikim razočaranjem prebrali domnevno izjavo Alena Omića po že zapisani skupni izjavi in umiku prijave na Častno razsodišče KZS. Naša organizacija stoji za včerajšnjo izjavo. Danes nas je Omić tudi sam poklical in izrazil obžalovanje za to, kar se dogaja, ter dal vedeti, da za nobeno izjavo ne stoji on. Zavedamo se, da bo lahko prišlo do drugačnih tolmačenj, a dejstvo je, da je to edina resnica.

O tem, da je razmišljanje Alena Omića eno, njegove izjave, poslane prek elektronske pošte, pa nekaj povsem drugega, se lahko prepričate ob priloženih zapisih včerajšnjih pogovorov Omića z Matejem Avanzom, direktorjem članskih reprezentanc, in Anžetom Blažičem, predstavnikom za odnose z javnostmi. Tako se naš odnos do Alena Omića ne spreminja, saj za kredibilno vzamemo njegovo pisno in večkrat izrečeno ustno obžalovanje za vse, kar se je v zvezi s tem primerom dogajalo v zadnjem času. Naša edina želja je absolutno to, da se primer enkrat za vselej zaključi, saj želimo zaščititi kandidata za nastop v slovenski moški članski reprezentanci, ki mu želimo, da barve edinega slovenskega evroligaša brani z mirno glavo in brez dodatnih pritiskov."

FACEBOOK POGOVOR ALEN OMIĆ - MATEJ AVANZO

FACEBOOK POGOVOR ALEN OMIĆ - ANŽE BLAŽIČ