Jaka Lakovič je bolj kot zadeval, razigraval soigralce. Na parketu je preživel 27 minut. Več je igral le Joshua Shipp. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Lakovič je bolj kot zadeval, razigraval soigralce. Na parketu je preživel 27 minut. Več je igral le Joshua Shipp. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Lakovič
Lakovič je poleti namesto Uniona Olimpije izbral Galatasaray, za kar mu ni žal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Saša Vujačić
V nedeljo bo Lakoviču nasproti stal član Anadolu Efesa Saša Vujačić. Foto: EPA

Galatasaray se je tako v boju za preboj med najboljših 16 bržkone že "rešil" Ljubljančanov: "Naš prvi polčas je bil zelo dober, v drugem smo nekoliko izgubili koncentracijo, pustili Olimpiji, da se razigra, tako da je bila končnica bolj napeta. Na koncu so vendarle prevladale naše izkušnje in kakovost, to je, bili smo bolj potrpežljivi in pametneje smo zaključevali napade kot Olimpija," je srečanje na kratko povzel 33-letni Lakovič in dodal, "da jim je dober začetek vlil samozavest".

Velik uspeh bi bila najboljša osmerica
33-letni kapetan slovenske košarkarske reprezentance ocenjuje, da "sta Barcelona in Siena favorita ne samo skupine, ampak tudi zaključnega turnirja četverice". Sami sicer ne gledajo preveč naprej, saj gredo tekmo za tekmo. Štetje zmag in porazov vnaprej bi bilo namreč pogubno. Se pa želijo prebiti ne samo v drugi del, ampak tudi med najboljšo osmerico, kar bi bil lep uspeh.

Olimpija lahko pride v drugi del
Lakovič o primerjavi lanske in letošnje ekipe Olimpije pravi: "Lanska je bila močnejša, letošnja je pač mlajša. Z majhnim proračunom, kar je pač kruta realnost, in mladostjo v Evroligi težko narediš razliko oziroma prideš do uspeha. Kljub temu Olimpija igra dobro košarko, je konkurenčna velikim ekipam in ima potencial. Na koncu pa vedno odločijo detajli, malenkosti v kakovosti, izkušnjah. In velikokrat Olimpiji zmanjka izkušenj. Jaz vseeno mislim, da se Olimpija lahko prebije med najboljših 16, pri čemer ji želim vse najboljše."

Karte predrage, občinstvo stoji za ekipo
Stožice niso bile polne. Ga je to presenetilo? "Kot sem slišal, so karte zelo drage, do 40 evrov, kar je po mojem mnenju nezaslišano. Mislim, da je to problem. Kljub temu je bilo tokrat kar dosti navijačev, kar dokazuje, da ljubljansko občinstvo stoji za ekipo, in to se ne bo spremenilo."

Ambiciozna ekipa in super mesto
Lakovič zatrjuje, da je bila selitev v Galatasaray prava odločitev: "Zelo dobro sem se odločil, saj sem eden od vodij. Gre za dobro, ambiciozno ekipo in super mesto, tako da sem zelo zadovoljen. Klub ima okoli 20 milijonov navijačev, v finančnem smislu je poskrbljeno za vse. Recesije ni občutiti. Liga je sicer težka in naporna, a takšen je naš šport." Prihajajoči konec tedna se bo Galatasaray pomeril z Anadolu Efesom, za katerega igra tudi Saša Vujačić, s katerim sicer Lakovič v Carigradu še ni bil v stiku: "Mesto je ogromno, mesec pa nabit s tekmami in drugimi obveznostmi."

Kapetan slovenske reprezentance je po koncu evropskega prvenstva v Litvi postavil pod vprašaj svoje prihodnje igranje za Slovenijo. "Nisem se še odločil, je bilo preveč drugih obveznosti. Za to bo še čas," je še dodal Lakovič.