Marko Milič in Esad Babačić se veselita novih skupnih projektov. Foto: Drago Perko
Marko Milič in Esad Babačić se veselita novih skupnih projektov. Foto: Drago Perko
Dušan Hauptman in Esad Babačić
Dušan Hauptman je že lani sodeloval pri odprtju prenovljenih igrišč. Priljubljeni Dule ima po celi Sloveniji še vedno veliko privržencev. Foto: Drago Perko
Sašo Ožbolt, Marko Milič in Esad Babačić
Sašo Ožbolt, Marko Milič in Esad Babačić so se družili s sedmo silo v Tivoliju. Foto: Drago Perko

Obnovljena bodo igrišča v Sevnici, Šoštanju, Murski Soboti in Ljubljani. Druženja v salonu Hale Tivoli sta se udeležila tudi predstavnik Ministrstva za šolstvo in šport Dušan Hauptman ter dr. Milan Hosta, strokovni sodelavec Zavoda za fair play. Do junija bosta obnovljeni dve igrišči, jeseni pa še dve, vsa štiri pa se bodo pridružila že trinajstim, ki so bila urejena v prvih treh sezonah akcije.

Esad ima še veliko energije
"Ne ustavljamo se, letos bomo obnovili igrišča v Sevnici, Šoštanju, Murski Soboti in na Brodu v Ljubljani. Čeprav velikega odziva s strani gospodarskih subjektov ni, imamo na srečo še vedno naše zveste pokrovitelje, ki nam stojijo ob strani od vsega začetka, ter seveda Fundacijo za šport, brez katere teh igrišč ne bi bilo. V zadnjem letu smo dobili obilo elektronske pošte, kjer nas posamezniki prosijo, da bi tudi pri njih obnovili igrišče. To postaja akutno vprašanje, površin je ogromno. Zatrdim lahko, da akcija vsaj še dve leti ne bo končana. Čeprav sem bil sam kot vodja projekta že nekajkrat na robu tega, da se vse skupaj konča. A zaradi lastnih slabosti ne bi rad končal nečesa takega, kot je akcija Verjemi v svoj koš. Preveč ljudi je, ki vidijo v tem rešitev svojih težav," je povedal Babačić, ki je lani poleti obiskal New York, kjer je videl veliko igrišč v Brooklynu in Harlemu in ugotovil, da je tudi v ZDA veliko igrišč, ki bi jih bilo treba popraviti.

Milič in Ožbolt izrazila podporo
"Na igriščih sem doživel najlepše košarkarske trenutke, igralo se je za zabavo, od jutra do večera. Fantje in punce, starost ni bila pomembna. Tu sem pustil svojo mladost. Vesel sem, ker gre akcija naprej, spoštujem Esada in njegov entuziazem, upam, da bo akcija trajala še lep čas," je svojo podporo izrazil kapetan Uniona Olimpije Marko Milič, ki ga v petek v Tivoliju čaka polfinale Lige NLB proti favoriziranemu Partizanu.

"Tudi sam sem preživel cele dneve na teh igriščih tako kot Marko. Včasih si čakal tudi po nekaj ur, da si se lahko spet vrnil na teren, če si izgubil tekmo. Z velikim veseljem sem se pridružil tej akciji, ki ji skušam pomagati kot ambasador," je dodal košarkar zmajev Sašo Ožbolt, ki ima v zadnjih letih velike težave s poškodbo kolena.

Načrtuje Odprto prvenstvo Slovenije
Lani je Esad najprej razveselil vse rekreativne košarkarje v Kranjski Gori, sledila je obnovitev igrišča na Bučki pri Škocjanu, jeseni je gostoval v Murski Soboti, konec oktobra pa še v Dobju pri Celju. Njegova velika želja je, da bi čim prej začeli Odprto prvenstvo Slovenije v ulični košarki za Pokal Iva Daneua, ki akcijo podpira že od vsega začetka: "Gre za idejo mene in Iva Daneva, največjega slovenskega košarkarja. V prihodnosti želimo organizirati Odprto prvenstvo Slovenije v ulični košarki za Pokal Iva Daneva. Če bomo uspeli pridobiti močne pokorovitelje, potem se lahko to organizira že v enem letu. Ne bo šlo za turnirje, ki jih poznamo do zdaj, ampak se bo igralo na vseh obnovljenih igriščih v okviru akcije Verjemi v svoj koš."

A. G.