Goran Dragić se je uspešno ogrel za začetek sezone. Foto: Reuters
Goran Dragić se je uspešno ogrel za začetek sezone. Foto: Reuters

36-letni Ljubljančan, ki vstopa v svojo 15. sezono v najprestižnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu, je na parketu prebil 19 minut. Iz igre je metal 6/9, ob tem zadel eno trojko iz treh poskusov, dodal pa še dva skoka in štiri podaje. Z njim na parketu je bil Chicago od tekmeca boljši za 18 točk. Boljši t. i. +/- je imel le Andre Drummond 19.

Po izenačenem prvem polčasu so Biki pobudo prevzeli v drugem delu. V zaključku tretje četrtine so povedli z dvomestno razliko, zadnjo pa nato dobili za 13. Najvišja prednost je znašala 27 točk. Gostitelji, ki so iz igre metali 53-odstotno, so v protinapadih dali 17 točk več od nasprotnikov in prepričljivo dobili skok (57:35).

Bucksi so srečanje v United Centru odigrali brez vseh nosilcev igre. V postavi je bilo le devet košarkarjev, na parket pa je stopila le osmerica. Tudi Chicago ni zaigral s popolno zasedbo. Na koncu je bil z 22 točkami najboljši v domači vrsti Patrick Williams. 17 točk je prispeval Nikola Vučević, ki je zbral še 11 skokov. Jordan Nwora je bil s 25 točkami najbolj razigran pri Milwaukeeju.

77. sezona Lige NBA se bo začela prihodnji torek, ko bosta odigrani dve tekmi. Bullse, ki so pripravljalno obdobje sklenili s tremi zmagami in enim porazom, prvi preizkus čaka dan pozneje, ko bodo gostovali v Miamiju.