Lonzo Ball je končno spet lahko igral košarko. Foto: Reuters
Lonzo Ball je končno spet lahko igral košarko. Foto: Reuters

26-letnik je zadnjo tekmo odigral 14. januarja leta 2022, ko se je začela kalvarija s kolenom. Prestal je tri artroskopske posege na levem kolenu, vključno z redko presaditvijo dvojnega hrustanca marca 2023.

"Dolga, res dolga pot okrevanja je za mano. Toda če pogledam nazaj, je šlo veliko hitreje, kot sem sprva mislil. Po tretji operaciji so mi govorili, da me čaka 18 mesecev okrevanja, kar se je v tistem trenutku slišalo res noro, a zdaj sem tukaj. Vse je za mano," je povedal Ball, ki so ga leta 2017 kot drugega na naboru izbrali Los Angeles Lakersi. Leta 2019 je v menjavi pristal v New Orleansu, dve leti pozneje v Chicagu.

"To ni isto telo, s katerim sem začel, vendar mislim, da sem še vedno lahko produktiven in učinkovit na igrišču. Zato še vedno igram," je povedal Ball, ki je v zmagi s 125:123 vknjižil 10 točk v 15 minutah ob metu 4/6. Navijači v United Centru so ga pozdravili s stoječimi ovacijami.

Med igro ni razmišljal o kolenu. "To je pozitivna stvar. Sploh ga nisem čutil. Zdelo se mi je, da se odlično gibam," je povedal Ball.

V prvi sezoni z Biki je imel povprečje 13 točk, 5,4 skoka in 5,1 podaje na tekmo.

Liga NBA se bo začela 22. oktobra.