Klay Thompson je z Golden Statom osvojil štiri naslove prvaka. Foto: EPA
Klay Thompson je z Golden Statom osvojil štiri naslove prvaka. Foto: EPA

Redni del sezone se bo začel 22. oktobra, končal pa 13. aprila. Kvalifikacije za končnico bodo med 15. in 18. aprilom, dan pozneje pa se začne tudi končnica.

Podobno kot lani bodo tudi letos izvedli pokalno tekmovanje v prvem delu sezone. Ta se bo začel 12. novembra, končal pa 17. decembra v Las Vegasu. Sistem je enak kot lani, ko so prvič izvedli dodatno tekmovanje. Tekme bodo na sporedu ob torkih in petkih, štele pa se bodo tako za redni del kot omenjeno pokalno tekmovanje.

Thompson se 12. 11. vrača v San Francisco
Vodstvo lige je tako objavilo nekaj zanimivejših parov tekmovalnega dela. Dallas bo tako za uvod 12. novembra gostoval pri Golden Statu. Tekma je izpostavljena zaradi selitve Klaya Thompsona, ki po 13 letih zapušča Bojevnike, v prihajajoči sezoni bo tako združil moči z Luko Dončićem.

Znan je tudi Dallasov termin 22. novembra, ko bo gostoval pri Denverju. Dallas bo v pokalnem tekmovanju sicer igral v zahodni skupini C, njegova tekmeca pa bosta še New Orleans in Memphis. V četrtfinale napredujejo le zmagovalci skupin ter najboljši drugouvrščeni iz vsake konference.