Kyrie Irving in Luka Dončić sta zaigrala skupaj na 15 tekmah in Dallas je dobil le štiri. Foto: EPA
Kyrie Irving in Luka Dončić sta zaigrala skupaj na 15 tekmah in Dallas je dobil le štiri. Foto: EPA

Po lanski uvrstitvi v finale Zahoda, kjer je bil s 4:1 v zmagah boljši poznejši prvak Golden State, se je Dallas v letošnji sezoni znašel v velikih težavah. V soboto je izgubil tesno končnico v Miamiju, v nedeljo pa je klonil v Atlanti po podaljšku. To je bil že 14. poraz izbrancev Jasona Kidda v tej sezoni, ko se je tekma lomila v zadnjih sekundah.

Dallas je trenutno na 11. mestu Zahoda s 37 zmagami in 42 porazi. Oklahoma ima 38 zmag in 41 porazov.

Mavericksi usode nimajo več v svojih rokah
Dallas bo zadnje tri tekme odigral v American Airlines Centru. Proti Sacramentu v sredo, proti Chicagu v petek in proti San Antoniu v nedeljo bo potreboval zmage. Vsak spodrsljaj pomeni konec sezone že 9. aprila.

Mavericksi usode nimajo več v svojih rokah, v boju za deseto mesto je v boljšem položaju Oklahoma. Če bi bili po koncu rednega dela izenačeni z Dallasom, bi odločalo razmerje v medsebojnih tekmah, pri tem pa je boljša Oklahoma.

Mavericksi torej potrebujejo dva spodrsljaja v zadnjem tednu. Oklahoma bo v torek gostovala pri Bojevnikih v San Franciscu, v četrtek bo gostila Utah, v nedeljo pa Memphis.

Trenutno ima Dallas le tri odstotke možnosti za prvi izbor na naboru
Zadnjih deset ekip Lige NBA računa na junijski nabor. Dallas je šele na 10. mestu med najslabšimi ekipami, "v vodstvu" je Detroit, ki ima le 16 zmag. Mavericksi bi imeli le tri odstotke možnosti, da bi na loteriji zadeli prvi izbor in 13,9-odstotne možnosti, da bi izbirali med prvo četverico.

Glavni favorit za prvi izbor je 19-letni Francoz Victor Wembanyama. 219 cm visoki center trenutno igra za ekipo Metropolitans 92 iz Pariza.