Evropska prvaka, Luka Dončić in Goran Dragić. Foto: EPA
Evropska prvaka, Luka Dončić in Goran Dragić. Foto: EPA

"Bila sva v stiku, ko je šel z ekipo na večerjo, sem bil pripravljen. Ampak ko so rekli, da bodo v klubu šele ob 1.30 zjutraj, sem mu rekel: 'Hej Luka, jaz imam danes tekmo tako, da ti želim vse najboljše in bova kdaj drugič nazdravila'," je opisal dogajanje po tekmi Miami − Dallas.

Sorodna novica Primer Trifunović: V igri niso kvalifikacije za EuroBasket, ampak Tokio

Včasih bo moral povzdigniti glas
Dragić je razmišljal tudi o prihodnosti slovenske košarkarske reprezentance, kjer kot osrednjega igralca vidi prav Dončića. "Ima avtoriteto in včasih bo moral povzdigniti glas na kakšne igralce, kar bodo morali razumeti, da ni osebno, ampak gre za dobro ekipe. Verjamem, da ni vse odvisno od ene osebe, od trenerja ali igralca," je nekdanji kapetan Slovenije razlagal po tekmi Miami − Brooklyn.

Energija je prisotna, a ...
Slovenija je slabo začela kvalifikacije za EP, saj je izgubila na Madžarskem, v Kopru pa komaj ugnala Avstrijo. "Vzrokov je veliko. Lahko se vedno jezimo na Fibo, da so spremenili kvalifikacije, ampak so na enakem vse ekipe. Vprašati se je treba, kateri igralci so glavni, ki morajo biti voditelji, in tudi trenersko delo mora delovati učinkovito s temi igralci. Kolikor sem videl, je energija prisotna, ampak še vedno mislim, da morajo ti vodilni igralci nekako nadgraditi svojo igro in pokazati več, ker se to od njih pričakuje. Res pa je, da težko razpravljam, ker nisem poleg ekipe in ne vem, kaj se dogaja v garderobi," je ocenil od daleč.