Najboljši strelec v zgodovini Lige NBA je novici nazdravil s penino v eni izmed restavracij v New Yorku, kjer se je zbral z družino in prijatelji. Bronny James je bil izbran kot 55.

"Družinske zadeve," so ob fotografiji LeBrona in njegovega sina na družbenem omrežju X zapisali Los Angeles Lakersi. Bronny je na Instagramu objavil svojo fotografijo v dresu Lakersov. Čestital mu je tudi nekdanji legendarni košarkar Jezernikov Magic Johnson in trenutek izbora označil za zgodovinskega.

LeBron je bil star 19 let in novinec leta v Ligi NBA, ko je njegova zdajšnja žena Savannah leta 2004 rodila Bronnyja.

187 cm visoki Bronny je bil zaradi slavnega očeta pod drobnogledom javnosti, ko je igral za srednjo šolo Sierra Canyon v Los Angelesu. Pozneje se mu je pridružil še brat Bryce, 17-letnik, ki bi lahko v prihodnosti tudi igral v Ligi NBA.

Lani je Bronny doživel srčni zastoj na treningu in bil nekaj časa na intenzivni negi. Novembra je dobil zeleno luč za ponovno igranje košarke. V prejšnji sezoni je imel povprečje 4,8 točke, 2,8 skoka in 2,1 podaje na tekmo.

Številni so špekulirali, da bi lahko Bronnyja izbralo katero izmed višje uvrščenih moštev na naboru in s tem poskusilo zvabiti LeBrona pod svoje okrilje, a bi si s tem nakopalo jezo agenta Richa Paula, ki poleg LeBrona zastopa številne druge igralce.

Bronny bo za Lakerse debitiral sredi julija v poletni ligi. Občutnejše minutaže mu v Ligi NBA ne napovedujejo. Zdaj je tudi jasno, da bo LeBron z Lakersi podpisal novo večletno pogodbo.

Nabor je bil letos prvič izveden v dveh dneh. Prvi dan so bili izbrani igralci v prvem krogu, drugi dan v drugem krogu.