Kevin Durant je v Parizu s košarkarsko reprezentanco ZDA osvojil zlato medaljo. Foto: Reuters
Kevin Durant je v Parizu s košarkarsko reprezentanco ZDA osvojil zlato medaljo. Foto: Reuters

Košarkar Phoenixa je prek ameriškega investicijskega sklada Arctos Sports Partners, ki je lani kupil 12,5-odstotni delež kluba, v pariški klub vložil nekaj milijonov evrov.

Cilj njegovega prihoda v klub je nadaljnji razvoj blagovne znamke PSG v Združenih državah Amerike, zlasti z vidika trženja in pokroviteljstva. Vodstvo kluba želi čez lužo še ojačati svojo blagovno znamko pred svetovnim klubskim prvenstvom in svetovnim prvenstvom, ki ga bodo v prihodnjih dveh letih gostili prav Američani.

Ni skrivnost, da je Durant velik nogometni navdušenec, prav tako je tudi velik prijatelj predsednika kluba Nasserja Al Khelaifija. Med drugim je tudi delni lastnik ameriškega nogometnega prvoligaša Philadelphia Uniona.

Durant ni prvi zvezdnik svetovne košarke, ki je investiral v kakšen evropski nogometni klub. Že pred leti je to storil LeBron James, ki je postal manjšinski lastnik Liverpoola. V Leeds United so skupaj investirali tudi Russell Westbrook, T. J. McConnell in Lary Nance mlajši.

Zunaj košarkarskih krogov so znani še primeri Ryana Reynoldsa in Roba McElhenneyja, ki sta odkupila valižanski Wrexham, Toma Bradyja, ki je investiral v Birmingham City, ter igralca Michaela B. Jordana, ki ima manjši delež v Bournemouthu.