Rudy Gobert in Donovan Mitchell sta se pobotala. Foto: Reuters
Rudy Gobert in Donovan Mitchell sta se pobotala. Foto: Reuters

Francoski center je bil prvi v Ligi NBA, ki je bil okužen s koronavirusom. Predvsem je dvignila veliko prahu njegova poteza, ko se je nevedoč, da je okužen z virusom, na eni izmed novinarskih konferenc namenoma dotikal mikrofonov in mize. Nekaj dni pozneje je bil pozitiven na koronavirus, kar je bil povod za prekinitev Lige NBA.

Sorodna novica Gobert prestrašen in osramočen po veliki neumnosti

Okužil je tudi soigralca Mitchella, ki je bil ogorčen nad njegovo brezskrbno potezo. Od takrat udarni dvojec Utaha ni govoril, kar je sprožilo precej skrbi med navijači Jazzerjev in številne govorice o menjavi enega od njiju v drugi klub.

Gobert je hitro pogasil nastali požar z besedami, da sta zgladila nesporazume. "Vsak ima različne odnose, nikoli ni popolno, tako kot v zakonu ne. A konec koncev oba hočeva isto, in to so zmage. Oba sva odrasla moža, oba bova naredila vse, kar je pomembno za zmago," je na Instagramu sporočil Gobert.

Od prekinitve lige je Mitchell le enkrat v javnosti komentiral njegov odnos z Gobertom. "Pošteno povedano sem potreboval, kar nekaj časa, da se ohladim po tej njegovi potezi. Vesel sem, da dobro okreva, tako kot jaz. Res sem srečen, da se virus ni razširil na celotno ekipo," je 16. marca za ABC povedal Mitchell.

Utah je bil pred prekinitvijo četrti v Zahodni konferenci.