Še je možnost, da Luka Dončić in Goran Dragić združita moči v isti ekipi. Zdaj se čaka na odkup pogodbe San Antonia, po kateri bo Dragić prosti igralec. Foto: Reuters
Še je možnost, da Luka Dončić in Goran Dragić združita moči v isti ekipi. Zdaj se čaka na odkup pogodbe San Antonia, po kateri bo Dragić prosti igralec. Foto: Reuters

Kot je poročal legendarni novinar ESPNA Adrian Wojnarowski, je Goran Dragić v enem izmed prvih poslov zadnjega dneva prestopnega roka pristal v San Antoniu. Toronto je Dragića in zaščiteni prvi izbor nabora (ni med deset) poslal v San Antonio v zameno za Thaddeusa Younga, Drewa Eubanksa in drugi izbor nabora leta 2022.

Wojnarowski je dodal, da bi San Antonio lahko izpogajal poplačilo preostanka pogodbe Dragića, ki bi nato postal prosti igralec. To se lahko zgodi v naslednjih urah ali dnevih in je tudi najverjetnejši scenarij. Dragić ima podpisano pogodbo do konca te sezone. Zanimanje zanj so izrazili Dallas, Milwaukee, Chicago in Clippersi, piše Wojnarowski. Prav Dallas se največkrat omenja za novo Dragićevo destinacijo.

Dragića so več mesecev povezovali z odhodom v Dallas, kjer bi združil moči z Luko Dončićem. 35-letni Dragić ni igral od sredine novembra, ko so v Torontu povedali, da nanj ne računajo več.

Dallas v zameno za Porzingisa dobil Dinnwidiea in Bertansa
Pol ure pred koncem prestopnega roka je odjeknila novica na relaciji Dallas–Washington. Maverickse zapušča Kristaps Porzingis, ki po treh letih odhaja v Washington. V Dallas prihajata branilec Spencer Dinwiddie in latvijski ostrostrelec Davis Bertans. Mavericksi so v Wizardse poslali še drugi izbor nabora.

Dinwiddie je v Washingtonu ob velikem porabniku žog Bradleyju Bealu dosegal 12,6 točke na tekmo. Ko je bil pred dvema letoma prvi igralec Brooklyna, je imel povprečje več kot 20 točk na srečanje. Nato si je poškodoval koleno. Dinwiddie ima precej prijaznejšo pogodbo od Porzingisa. Pogodbo ima sklenjeno še za to in naslednji dve sezoni za letno plačo 18 milijonov dolarjev. Porzingis bo v naslednjih dveh letih zaslužil 70 milijonov dolarjev.

Bertansu je v tej sezoni minutaža precej padla. V prejšnjih sezonah je bila njegova trojka več kot 40-odstotna. Ima kar bogato pogodbo, po tej sezoni še tri leta po 16 milijonov letno. Tudi njega se poškodbe ne izogibajo.

Menjava Harden-Simmons se je le zgodila
Najbolj odmevno menjavo sta opravila Brooklyn in Philadelphia. Netsi so v Philadelphio poslali superzvezdnika Jamesa Hardna, ki je v Brooklynu zdržal le eno leto. V zameno zanj bodo dobili Bena Simmonsa, Setha Curryja, Andrea Drummonda in dva prva izbora na naboru. Prvi je nezaščiten, drugi je zaščiten od 1 do 8.

Harden bo v Philadelphii združil moči z odličnim centrom Joelom Embiidom in nekdanjim športnim direktorjem Houstona Darylom Moreyjem, ki zdaj isto službo opravlja pri 76-ersih.

Harden je Houston zapustil lani pozimi, tudi v Brooklynu pa očitno ni našel sreče ob Kevinu Durantu in Kyrieju Irvingu. Philadelphia si je želela že nekaj mesecev najti kupca za nezadovoljnega Simmonsa, ki ni hotel več igrati za 76-erse. Pri Netsih so pred dnevi dejali, da bo Harden ostal, a so na koncu le popustili in ugodili želji Hardna, ki bi konec sezone lahko postal prosti igralec.

Napaka Sacramenta odhaja v Detroit
Krilni center Sacramenta Marvin Bagley, ki je bil na naboru leta 2018 izbran na drugem mestu pred Luko Dončićem, odhaja v Detroit. Gre za posel štirih ekip – Sacramenta, Milwaukeeja, Detroita in LA Clippersov. Sacramento bo dobil Donteja DiVincenza, Treya Lylesa in Josha Jacksona, Milwaukee Serga Ibako in dva druga izbora nabora, Clippersi Rodneyja Hooda in Semija Ojeleja.

Današnji odmevnejši sklenjeni posli

Menjava Toronto–San Antonio
Toronto – Thaddeus Young, Drew Eubanks, drugi izbor nabora 2022
San Antonio – Goran Dragić, prvi izbor nabora 2022 (zaščiten od 1 do 14)

Menjava Dallas–Washington
Dallas – Spencer Dinwiddie, Davis Bertans
Washington – Kristaps Porzingis, drugi izbor nabora

Menjava Brooklyn–Philadelphia
Brooklyn – Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond in dva izbora prvega kroga nabora; prvi v letu 2022 ali 2023 je nezaščiten, drugi za leto 2027 je zaščiten od 1 do 8
Philadelphia – James Harden, Paul Millsap

Menjava Milwaukee–Sacramento–LA Clippers–Detroit
Milwaukee – Serge Ibaka, dva izbora nabora drugega kroga
Sacramento – Donte DiVincenzo, Trey Lyles, Josh Jackson
LA Clippers – Rodney Hood, Semi Ojeleye
Detroit – Marvin Bagley

Menjava San Antonio–Boston
San Antonio – Romeo Langford, Josh Richardson, prvi izbor nabora (zaščiten od 1 do 4)
Boston – Derrick White

Sklenjeni posli pred četrtkom

Menjava New Orelans–Portland
New Orleans – CJ McCollum, Larry Nance jr., Tony Snell
Portland – Tomas Satoransky, Nickeil Alexander-Walker, Didi Louzada, zaščiten prvi izbor nabora 2022 in dva druga izbora nabora

Menjava Indiana–Sacramento
Indiana – Tyrese Haliburton, Buddy Hield, Tristan Thompson
Sacramento – Domantas Sabonis, Jeremy Lamb, Justin Holiday, drugi izbor nabora 2027

Menjava Utah–San Antonio–Portland
Utah – Nickeil Alexander-Walker, Juancho Hernangomez
San Antonio – Tomas Satoransky, drugi izbor nabora
Portland – Joe Ingles, Elijah Hughes, drugi izbor nabora