James je znan kot velik občudovalec Luke Dončića. Foto: Reuters
James je znan kot velik občudovalec Luke Dončića. Foto: Reuters

Tekmo je končal s 35 točkami, 14 skoki in 13 podajami. Nekaj časa je kazalo na mirno zmago Dallasa, a gostitelji so v zadnji četrtini učinkovito podvajali Luko Dončića, ki mu v tem delu nikakor ni uspelo doseči koša. Vsaj prvih 11 minut in 54 sekund ne. Potem pa je Ljubljančan v svojem slogu vendarle zadel trojko in izsilil prvi podaljšek.

Presenečen nad obrambo
"Bil sem kar presenečen, da sem v tistem trenutku tekme ostal sam. Ne vem, zakaj me takrat niso tako pokrili. Prepričan sem bil, da bodo storili prekršek, zato sem se odločil za hiter met," je podoživel zadnje sekunde rednega dela tekme.

Sorodna novica Dončić s trojnim dvojčkom junak spektakla po dveh podaljških v Los Angelesu

James: To počnejo vrhunski igralci
Da njegov natančni met ni bil naključen, je potrdil ob koncu prvega podaljška, ko je s še eno trojko izsilil nov podaljšek. "Vrhunski igralci potegnejo vrhunske poteze, tako preprosto je to," je slovenskega reprezentanta opisal (še vedno) najpopularnejši igralec Lige NBA LeBron James. Legendarni igralec je bil tudi sam blizu trojnega dvojčka (24 točk, 16 skokov in 9 podaj), a v obeh podaljških mu ni šlo, saj je zgrešil vseh šest metov iz igre.

Takoj za Lillardom
ESPN-ovi pridni statistiki so izbrskali, da je Dončić desetič v karieri v zadnji minuti četrte četrtine ali podaljška zadel met za zmago in/ali izenačenje. V času njegove kariere ima več tovrstnih uspešnih metov le Damian Lillard (14).

Ham prevzel odgovornost za poraz
"Luka je naredil, kar je pač naredil," je povedal trener Lakersov Darvin Ham in skrušeno priznal lastno napako: "Še zdaj se jezim nase. V takih trenutkih moram bolje deliti navodila. Morali bi se pognati nanj ali pa ga prisiliti v osebno napako še pred metom za tri točke. Zadnje sekunde so bile res kaotične. Nič, prevzeti moram krivdo na svoj račun."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Kidd: Luka je bil Luka
Kako izjemen je Dončič, kaže naslednja statistika – to je bil njegov deveti trojni dvojček v sezoni, pri katerem je dosegel vsaj 30 točk, vsi preostali igralci v ligi imajo skupaj le šest takih tekem! "L je bil neverjeten. Bil je Luka," je bil kratek njegov trener Jason Kidd.

Prvič igral 53 minut
Dončić je podrl še en osebni rekord, igral je kar 53 minut, kar je največ v njegovi karieri. "Moram v posteljo, utrujen sem," je Dončić končal pogovor z novinarji.

Dončić junak dramatične zmage nad Lakersi