Luka Dončić je na tekmah proti San Antoniu do zdaj v povprečju dosegal 29,4 točke. Foto: Reuters
Luka Dončić je na tekmah proti San Antoniu do zdaj v povprečju dosegal 29,4 točke. Foto: Reuters

Slovenski košarkarski virtuoz se bo moral tako za uvod med drugim najprej zoperstaviti najboljšemu novincu lanske sezone Francozu Victorju Wembanyami in novi okrepitvi "ostrog" branilcu Chrisu Paulu, za katerega bo to že dvajseta sezona v Ligi NBA. Mavsi so tudi lani začeli proti Spursom.

Ljubljančan je v lanski sezoni v rednem delu v povprečju dosegal 33,9 točke na tekmo, s čimer je bil najboljši v ligi. Hkrati je bil tudi drugi podajalec sezone. Mavse je vodil do finala, v katerem pa ga je že mučila poškodba. Dončić bo s soigralci redni del sezone zaključil 13. aprila, ko ga čaka gostovanje pri moštvu Memphies Grizzlies.

Čančar z Denverjem najprej proti Oklahomi

V finalu je bil boljši Boston. Kelti bodo lov na 19. naslov prvaka lige NBA začeli 22. oktobra z gostovanjem v New Yorku pri Knicksih. Isti dan kot Mavsi bodo novo sezono začeli tudi Nuggetsi z najkoristnejšim igralcem v lanski sezoni Nikola Jokić in slovenskim reprezentantom Vlatkom Čančarjem, ki se vrača po težki poškodbi kolena. Denver bo 24. oktobra doma gostil Oklahomo na čelu z drugim v glasovanju za MVP-ja, Shaijem Gilgeousom-Alexandrom.

Lebron James bo z 22. odigrano sezono v Ligi NBA izenačil dosežek Vinca Carterja. Z moštvom Los Angeles Lakers pa bo najprej gostoval pri Minnesoti. Tri tekme NBA-ja bodo odigrane v tujini. Miami in Washington se bosta 2. novembra pomerila v Ciudadu de Mexicu, medtem ko se bosta 23. in 25. januarja v Parizu dvakrat srečala Indiana in San Antonio.

Tekma vseh zvezd bo na sporedu 16. februarja v Chase Centru v San Franciscu, kjer domujejo Warriorsi. Končnica se bo začela 19. aprila, prva tekma finala pa bo na sporedu 5. junija.


Tekmi 22. oktobra:
BOSTON – NEW YORK
LA LAKERS – MINNESOTA

Tekme 23. oktobra:
DETROIT – INDIANA
ATLANTA – BROOKLYN
MIAMI – ORLANDO
PHILADELPHIA – MILWAUKEE
TORONTO – CLEVELAND
HOUSTON – CHARLOTTE
NEW ORLEANS – CHICAGO
UTAH – MEMPHIS
LA CLIPPERS – PHOENIX
PORTLAND – GOLDEN STATE

Tekme 24. oktobra:
WASHINGTON – BOSTON
DALLAS – SAN ANTONIO
DENVER – OKLAHOMA CITY
SACRAMENTO – MINNESOTA