Nico Harrison je spremenil krvno sliko Dallas Mavericksov. Foto: AP
Nico Harrison je spremenil krvno sliko Dallas Mavericksov. Foto: AP

Takoj po njegovem prihodu je Luka Dončić podpisal rekordno pogodbo za novinca. Februarja leta 2023 mu je uspel veliki met, ko je v menjavi z Brooklynom v Dallas prišel Kyrie Irving. Superzvezdnik je poleti istega leta z Mavericksi podpisal triletno pogodbo in ostal v klubu.

Srečno roko je imel Harrison tudi pri izbiri na naboru, saj sta v ekipo prišla Dereck Lively in Olivier-Maxence Prosper. Prvi je bil eden ključnih mož Dallasovega pohoda ob osvojitvi Zahodne konference.

Harrison je v zimskem prestopnem roku v ekipo pripeljal Daniela Gafforda in P. J. Washingtona. Od takrat so Mavsi postali obrambna trdnjava, pred katero so v končnici pokleknili LA Clippersi, Oklahoma in Minnesota.

"Nico Harrison je dokazal svoje vodstvene sposobnosti v Dallas Mavericksih. Njegova vizija, skupaj z njegovimi prizadevanji, je ekipo popeljala do dveh nastopov v končnici v treh sezonah in seveda do letošnjega finala Lige NBA. Ponosni smo, da je postal dolgoročni del naše ekipe. Navdušeni smo, da ga bomo gledali, kako še naprej gradi na temeljih uspeha, ki ga je pomagal vzpostaviti,” je ob podpisu večletne pogodbe povedal predsednik kluba Patrick Dumont.