Nihče v košarkarskih krogih ni pričakoval, da bo pritožba Cubana in Dallasa uspešna. Zdaj je kar precej verjetno, da bodo Dončić, Irving in preostali Mavsi že v nedeljo sklenili sezono 2022/23. Foto: AP
Nihče v košarkarskih krogih ni pričakoval, da bo pritožba Cubana in Dallasa uspešna. Zdaj je kar precej verjetno, da bodo Dončić, Irving in preostali Mavsi že v nedeljo sklenili sezono 2022/23. Foto: AP

Za Dallas sporna sodniška odločitev se je zgodila ob koncu tretje četrtine. Minuto in 54 sekund pred koncem tretje četrtine je Kevon Looney z zabijanjem dosegel dve točki, potem ko so bili vsi igralci Dallasa na drugi polovici igrišča. V štabu Dallasa so bili prepričani, da imajo žogo po minuti odmora.

Spregledali sodnikovo odločitev

Med minuto odmora je sodnik spremenil odločitev, česar pa ni sporočil Dallasu. Košarkarji Dallasa so se postavili v napad, sodnik pa je žogo dodelil nasprotnemu moštvu, ki je doseglo dve točki in na koncu je bila razlika ravno dve točki – 127:125.

Dallas ni bil prikrajšan za možnost zmage

NBA je v četrtek sicer priznal, da bi uradne osebe "lahko bolje obvladale te posebne okoliščine na omenjeni tekmi". Vendar pa je liga v isti sapi ugotovila, da se je incident zgodil skoraj 14 minut do konca tekme, Dallas pa je nato dvakrat povedel v zadnjih štirih minutah.

Sorodna novica Jezni Cuban napovedal pritožbo, ki bo skoraj zagotovo zavrnjena

"V teh okoliščinah Dallas ni mogel dokazati, kar je tudi osnovno merilo za proteste na tekmah Lige NBA, da je bil prikrajšan za pošteno priložnost za zmago na tekmi, in protesta zaradi tega nismo mogli upoštevati," so sporočili iz vodstva tekmovanja. Lastnik kluba Mark Cuban je tako izgubil 10 tisoč dolarjev. V zadnjih 41 letih je bila uspešna zgolj ena tovrstna pritožba!

Bo v nedeljo že konec sezone?

Luka Dončić in Mavericksi so konec marca zapravili možnost za neposredno uvrstitev v končnico, slabo pa jim kaže tudi v boju za uvrstitev v play-in, saj usoda ni več v njihovih rokah.

Za preboj v razigravanje za končnico Dončić in druščina potrebujejo zmagi nad Chicagom in San Antoniem, ob tem pa neposredni tekmec Oklahoma City na zadnji tekmi proti Memphisu ne sme zmagati.