Beno Udrih bo zaigral na EP-ju 2009. Foto: Reuters
Beno Udrih bo zaigral na EP-ju 2009. Foto: Reuters

Po Los Angelesu in Phoenixu, kjer sta igranje v reprezentanci že potrdila Saša Vujačič in Goran Dragič, so se Iztok Rems, Marijan Kraljevič in Matej Avanzo odpravili v Sacramento, kjer so imeli uspešen pogovor tudi z Benom Udrihom, ki je v dresu reprezentance nazadnje igral na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006.

Na vrsti je le še Rašo
Beno nima le velike želje po igranju za reprezentanco, ampak se je pripravljen popolnoma podrediti četi Jureta Zdovca, ki letos odkrito meri na medaljo. Košarkarska trojica se na koncu ameriške turneje odpravlja še v Indianapolis k Rašu Nesteroviču, ki je po turnirju v Atenah napovedal konec svoje košarkarske kariere. "Ob želji, da bomo na Poljskem skušali prvič združiti prav vse najboljše slovenske igralce, bomo naredili vse za to, da bi zaigral še enkrat," je dejal Avanzo, ki pa Rašu odpovedi ne zameri, saj je bil več kot desetletje in pol popolnoma predan slovenski reprezentančni košarki.

Že prej so zainteresiranost za nastop na evropskem prvenstvu potrdili Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar, Domen Lorbek, Emir Preldžič, Gašper Vidmar, Primož Brezec, Sani Bečirovič, Uroš Slokar, Jaka Lakovič, Saša Vujačič in Goran Dragić.

A. B.