Union Olimpija se je želela pred sezono okrepiti z Jako Lakovičem, ki pa bo v sredo vseeno igral v Stožicah, vendar v
Union Olimpija se je želela pred sezono okrepiti z Jako Lakovičem, ki pa bo v sredo vseeno igral v Stožicah, vendar v "napačnem" dresu. Lakovič je v lanski sezoni tudi igral proti Unionu Olimpiji, takrat še kot član Barcelone. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Deon Thompson, Sašo Filipovski in Matevž Zupančič
Na redni ponedeljkovi novinarski konferenci je bil tudi Deon Thompson, ki obljublja še naprej moštveno igro. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Seveda je bila le šala - Jagodnik, ki je danes obiskal soigralce na treningu, zaradi poškodbe še nekaj časa ne bo mogel pomagati Unionu Olimpiji, ki jo pred tekmo 4. kroga Evrolige proti Galatasarayu pestijo tudi druge poškodbe. Nastop Damirja Markote je še vprašljiv, saj se poškodba ne celi po željah, center Ratko Varda pa še čuti bolečine, ki so ga "zagrabile" proti Radničkemu, vendar ni nič hujšega in bo lahko igral.

Filipovski precej skrivnosten
Kako prav bi ekipi prišel igralec, kot je Boštjan Nachbar! Slovenski reprezentant še vedno nima kluba, začetek Lige NBA pa se zaradi "lockouta" kar odmika. Pojavile so se govorice, da se Union Olimpija zanima zanj, toda za zdaj še ni dogovora. "Seveda se ga ne bi branil. Težko komentiram, Nachbar je v ZDA in z njim se pogovarjamo ravno toliko, kot smo se pred sezono z Nesterovičem ali Lakovičem," je povedal trener Sašo Filipovski.

Stožice bodo zaploskale Jaki Lakoviču

Sredina tekma v Stožicah bo zadnja pred nizom petih težkih gostovanj v Evroligi oziroma Ligi ABA. Misli so trenutno predvsem pri Galatasarayu, ki ima v tej sezoni Evrolige isti izkupiček kot Olimpija: ena zmaga, dva poraza. "Paziti moramo na njihove ostrostrelce, ki lahko dosežejo po 20 točk, vključno z Jako Lakovičem," svari Filipovski, ki svojo ekipo pripravlja na različne obrambne različice. Če bi ponovili obrambo, ki so jo pokazali proti Prokomu, in dobili le 60 točk, bi bilo veliko dela že opravljenega.

Do uspeha vodita pogumna igra in trdna obramba
Toda turški podprvaki, ki so v tej sezoni že osvojili domači superpokal, so boljša ekipa od Prokoma. "Imajo veliko igralcev v rotaciji in odlične strelce za tri točke, ki znajo razširiti raketo in agresivno napadati. So agresivni pri 'pick n' rollu', so tudi dobri skakalci, ki znajo zapirati koš. V visokem ritmu lahko igrajo vseh 40 minut." Zdesetkana Union Olimpija bo morala torej za uspeh prikazati veliko mero poguma in borbenosti, računa pa tudi na podporo s tribun.

SKUPINA D, 4. krog, sreda ob 19.00:
UNION OLIMPIJA - GALATASARAY

Ćapin       186 cm  Shipp         196
Rothbart    217     Lakovič       186
Blažič      196     Topaloglu     200
Thompson    203     Shumpert      198
Woodside    180     Acik          194
Murić       200     Andrić        210
Salin       192     Yildirim      200
Green       198     Aldemir       207
Varda       217     Lucas         191
Markota     210     Songaila      206
Bertans     205     Arslan        188
Morina      203     Ozer          205
Trener: Filipovski  Trener: Mahmuti  



Ob 20.45:
ASSECO PROKOM - UNICS KAZAN

Četrtek ob 20.45:
BARCELONA - MONTEPASCHI SIENA

Lestvica:                          
BARCELONA            3  3 0  +77  6
MONTEPASCHI SIENA    3  3 0  +56  6
GALATASARAY          3  1 2  -26  4
UNICS KAZAN          3  1 2  -32  4
UNION OLIMPIJA       3  1 2  -36  4
ASSECO PROKOM        3  0 3  -39  3