Goran Jagodnik dobro okreva po poškodbi. Foto: MMC RTV SLO
Goran Jagodnik dobro okreva po poškodbi. Foto: MMC RTV SLO
Nebojša Joksimovič
Nebojša Joksimovič je na 30 letošnjih tekmah v Ligi NLB v povprečju dosegal po 11,9 točke na srečanje. Foto: MMC RTV SLO
Joksimovič o Hemofarmu in reprezentanci
Gorenc "zmotil" pogovor z Jagodo

Bolj izkušeni "Jagoda" po hudi poškodbi desnega kolena, ki jo je staknil 19. januarja na gostovanju pri Širokem brijegu, resda soigralcem pomaga le z glasnim spodbujanjem, saj še ni okreval. Joksimovič pa se je na polfinalni tekmi proti Zadru (81:72) izkazal s 13 točkami in bil med najbolj zaslužnimi za uspeh srbskega prvoligaša.

Po zmagi sta pred MMC-jevo kamero stopila oba primorska košarkarja, ki sta v finalu sicer pričakovala Union Olimpijo, vendar jim je razburljivo drugo polfinalno srečanje za nasprotnika namenilo Partizan.

Tako Joksimovič kot Jagodnik sta tudi na širšem seznamu Aleša Pipana za nastop v slovenski reprezentanci, ki jo julija čaka kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Joksimovič, ki ima s Hemofarmom pogodbo še za eno leto, je na vprašanje, ali pričakuje poziv selektorja, odvrnil le, da to ni odvisno od njega, medtem ko je pri Jagodniku precej odvisno od tega, kako bo potekalo njegovo okrevanje.

Nebojša Joksimovič:

Kaj je bil glavni vzrok za odlično igro vašega moštva v zadnji četrtini, ki ste jo dobili z izidom 19:10?
Vso tekmo smo imeli pod kontrolo. Mogoče smo imeli v tretji četrtini en padec, ko smo povedli za sedem točk in potem prehitro izgubili to prednost ter dovolili Zadru, da se je odlepil na šest, sedem točk. Ampak to nas ni zmedlo, pravočasno smo reagirali z menjavami in minutami odmora. Mislim, da je predvsem menjava obrambe prinesla dober rezultat. Nekaj časa smo igrali consko obrambo, nekaj časa pa posamično. To jih je malo zmedlo, vzelo jim je veliko časa za postavitev napada. Prihajali so v hitre zaključke, mi pa smo morali samo še poloviti odbite žoge. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav z obrambnim skokom, a v drugem smo vzpostavili ravnotežje. V napadu smo, ko je bilo treba, zadeli nekaj trojk in naredili razliko.

Ste pred tekmo pričakovali, da lahko presenetite Zadar?
Pred tekmo so bili oni favoriti, kakorkoli vzamemo. Letos so nas dvakrat povsem prepričljivo premagali. Lahko rečem, da je bila tehtnica na njihovi strani. A imeli smo svoje motive - da jim vrnemo za ta dva poraza, tako da smo tu iskali priložnost za zmago. Pomembno je bilo, da verjamemo v svojo igro, ki je sicer povsem spremenjena, odkar je prišel nov trener. Veliko je nihanj, imamo nov sistem, veliko novih informacij in včasih pride do zmede v igri. To smo tudi plačali z nekaj porazi v domačem prvenstvu.

Kako ste zadovoljni z vašo igro? Dosegli ste 13 točk.
Moja igra je bila povsem v redu. Zadovoljen sem z zmago moštva, tako da je vse OK. Ne gledam svoje statistike ali statistike kakšnega drugega posameznika.

Goran Jagodnik:

Kaj je bilo ključno za zmago Hemofarma?
Pokazali smo veliko več raznovrstnosti v igri kot Zadar. Zadar je v prvem polčasu držal korak z odličnim odstotkom meta za tri točke in dobrim skokom v napadu. Potem smo to nevtralizirali. Imeli smo dober skok in nismo dovolili Zadru, da bi odprto metal trojke. Nekaj so zadeli, večinoma pa ne in to je bil ključ za zmago. Dober skok ter hitra tranzicija in veliko lahkih košev.

Kako poteka vaša rehabilitacija?
Po načrtu. Vse je tako, kot mora biti. Tri mesece je od operacije, počasi bom začel teči. Prognoza je takšna, da bi bil lahko po petih mesecih spet pripravljen za igro.

Potemtakem računate na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre?
To je ravno na meji. Mišica bo gotovo v redu, kako se bo noter zacelilo, pa je druga stvar. Upam, da bo tako, kot mi je rekel zdravnik pred enim tednom, ko sem bil na pregledu: da mi bo po petih mesecih dal zeleno luč, da lahko normalno treniram.

M. R. in Ž. K.

Joksimovič o Hemofarmu in reprezentanci
Gorenc "zmotil" pogovor z Jagodo