Tudi v letošnji sezoni bodo številni Slovenci vstajali zaradi Gorana Dragića in Luke Dončića. Foto: AP
Tudi v letošnji sezoni bodo številni Slovenci vstajali zaradi Gorana Dragića in Luke Dončića. Foto: AP

Redni del sezone se bo začel 22. oktobra, končal pa 15. aprila, ekipe pa bodo v tem času odigrale 82 tekem. Končnica se bo začela 18. aprila. Tekma All Star bo 16. februarja v Chicagu, med 14. in 19. februarjem tako ne bo tekem.

Začnimo pri Dončiću, ki je v prvi sezoni navdušil s svojimi predstavami. Skupaj z Dallasom bo redni del odprl in zaprl na domačem parketu. 23. oktobra bodo gostili Washington Wizardse, 15. aprila pa Oklahomo City Thunder.

Dragićev Miami Heat bo redni del sezone začel 23. oktobra, ko bo gostil ekipo Memphis Grizzlies, 14. aprila pa bo redni del sklenil s tekmo proti aktualnemu prvaku, ekipi Toronto Raptors.

Sorodna novica Dragić s trojnim dvojčkom odgovoril Dončiću za pomembno zmago Miamija

Slovenski košarkarski navdušenci bodo pokonci tudi 14. decembra, ko se bosta v Dallasu pomerila Luka in Gogi. 28. februarja pa bo tekma med evropskima prvakoma v Miamiju. Številni se bodo zagotovo takrat tudi napotili čez lužo, okoli 2.000 slovenskih navijačev si je lani ogledalo spopad najboljših slovenskih košarkarjev v American Airlines Areni.

Tretji Slovenec v Ligi NBA, Vlatko Čančar, ki je na začetku avgusta podpisal večletno pogodbo z Denver Nuggetsi, bo sezono odprl 23. oktobra proti Portland Trail Blazersom.

Prvak proti prvemu izboru
Prvak za sezono 2018/19, Toronto Raptors, se bo na začetku sezone, 22. oktobra, srečal z New Orleans Pelicansi, v katerega bodo letos uprte številne oči, saj bo tam igral prvi izbor na naboru, 18-letni Zion Willamson. Poznavalci mu napovedujejo blestečo kariero v Ligi NBA. Zaradi izjemnih fizičnih lastnosti, odlične telesne koordinacije, visokega košarkarskega IQ-ja in zmagovalne miselnosti naj bi že v prvi sezoni postal eden vodilnih igralcev lige.

Ta dan bo zanimiv tudi mestni dvoboj v Los Angelesu, ko se bosta pomerila ekipi Los Angeles Clippers in Los Angeles Lakers. Prvi letos stavijo na MVP-ja finala iz prejšnje sezone Kawhija Leonarda, drugi pa na udarni par Anthony Davis-LeBron James, s čimer Lakersi postajajo resni konkurenti za visoka mesta na Zahodu. Mestni obračun bo na sporedu tudi na božični dan.