Terrence Ross je postal kralj zabijanja. Največji aplavz je požel v drugem finalnem poskusu, ko je preskočil dečka, si podal žogo med nogama in zabil z eno roko. Foto: Reuters
Terrence Ross je postal kralj zabijanja. Največji aplavz je požel v drugem finalnem poskusu, ko je preskočil dečka, si podal žogo med nogama in zabil z eno roko. Foto: Reuters
Kyrie Irving
Kyrie Irving je imel najmirnejšo roko pri metu izza črte. Foto: Reuters

Organizator igre Clevelanda Irving, ki bo v nedeljo odigral prvo tekmo zvezd, je v Toyota Centru v Houstonu v minuti dosegel kar 23 točk, kar je le dve manj od rekorda Jasona Kapona in Craiga Hodgesa. Začel je sanjsko, saj je bil natančen v uvodnih sedmih metih. Igralci mečejo iz petih položajev, na voljo imajo 25 žog, zadnja na vseh položajih šteje dve točki. V prvem krogu je bil najboljši Bonner z 19 točkami. Priljubljeni "Red Rocket" je v finalu dosegel še točko več, a to ni bilo dovolj proti neverjetnemu Irvingu.

Tekmovanje v zabijanju se je v prvem krogu preveč vleklo. Veliko je bilo neuspešnih poskusov. Favorizirana Gerald Green in James White sta prevečkrat zgrešila, zato se je izteklo 90 sekund za poskus in sanj o finalu je bilo konec. 198 cm visoki Ross, ki igra za Toronto, je v finalu oblekel dres Vincea Carterja, ki je zmagal z izjemnim zabijanjem leta 2000. Največji aplavz je požel v drugem finalnem poskusu, ko je preskočil dečka, si podal žogo med nogama in zabil z eno roko. Občinstvo mu je namenilo 58 odstotkov glasov. Evans, ki je v zabijanju slavil lani, je končal na drugem mestu.

Video: Tekmovanje v zabijanju

Poskuse so ocenjevali Hakeem Olajuwon, Clyde Drexler, Dikembe Mutombo, Rudy Tomjanovich in Jao Ming, ki so pustili neizbrisen pečat v Houstonu.

Wilkins prvi zadel s polovice igrišča
V tekmovanju "Shooting stars" je zmagala ekipa Chrisa Bosha, kjer sta bila še zvezdnica Lige WNBA Swin Cash in legendarni Dominique Wilkins. Nekdanji krilni igralec Atlante je zadel met s sredine igrišča po minuti in 29 sekundah. Drugo mesto so zasedli Russell Westbrook, Maya Moore in Robert Horry, ki nikakor niso mogli zadeti s sredine igrišča, z vseh drugih petih položajev pa niso imeli težav in so si nabrali lepo prednost.

Novinec Lillard najbolj spreten
Na spretnostnem poligonu je zmagal novinec v Ligi NBA, ki navdušuje v dresu Portlanda, Damian Lillard, ki je v finalu končal že po 29,8 sekunde. Jrue Holiday (Philadelphia) je potreboval šest sekund več. Lanski zmagovalec Tony Parker je naredil veliko napak in končal že po predtekmovanju.


Zmagovalci tekmovanja v zabijanju:
2013 Terrence Ross (Toronto)
2012 Jeremy Evans (Utah)
2011 Blake Griffin (LA Clippers)
2010 Nate Robinson (New York)
2009 Nate Robinson (New York)
2008 Dwight Howard (Orlando)
2007 Gerald Green (Boston)
2006 Nate Robinson (New York)
2005 Josh Smith (Atlanta)
2004 Fred Jones (Indiana)
2003 Jason Richardson (Golden State)
2002 Jason Richardson (Golden State)
2001 Desmond Mason (Seattle)
2000 Vince Carter (Toronto)