Rašo Nesterovič bo po Minnesoti, San Antoniu in Torontu kariero nadaljeval v Indiani. Foto: Reuters
Rašo Nesterovič bo po Minnesoti, San Antoniu in Torontu kariero nadaljeval v Indiani. Foto: Reuters

Po poročanju najbolj brane ameriške športne spletne strani ESPN in ostalih tamkajšnjih medijev v Toronto odhaja prvi zvezdnik Indiane, center Jermaine O'Neal, v nasprotno smer pa Nesterovič in organizator igre T. J. Ford. Poleg tega bodo Pacersi dobili še 17. izbor na naboru, ki bo danes ponoči. Posel vključuje tudi nekdanjega košarkarja Maccabija Macea Bastona, ki odhaja v Raptorse v zameno za 41. izbor nabora. Posel se zaradi pogodbe Forda ne more skleniti do 9. julija.

O'Neal šestkratni udeleženec tekme All-Star
O'Neal
je aprila 2007 prestal operacijo kolena, vendar ga je poškodba pestila skozi celotno sezono. Odigral je le 42 tekem in v povprečju dosegal 13,6 točke in 6,8 skoka na srečanje, kar je bila njegova najslabša sezona po letu 2001. 6-kratni All Star košarkar je je bil ključni mož Pacersov v sezoni 2003/04, ko so v rednem delu dosegli 61 zmag in se prebili v konferenčni finale. Indiana v zadnjih dveh sezonah ni prišla v končnico.

Nesterovič je bil v zaključku sezone standardni član prve peterke in eden ključnih mož Raptorsov, ki so se uvrstili v končnico Lige NBA. V povprečju je dosegal 7,8 in 4,8 skoka na tekmo ter bil nepogrešljiv člen v obrambi.

Ford, ki je prišel v Toronto iz Milwaukeeja, je v svoji prvi sezoni z Raptorsi v povprečju dosegal 14 točk in 7,9 podaje na srečanje, letos pa je njegovo povprečje nekoliko padlo (12,1; 6,1). Kot odlična menjava se je izkazal Jose Calderon.

R. K.