Rašo Nesterovič ne bo več oblekel zelena dresa ... Foto: EPA
Rašo Nesterovič ne bo več oblekel zelena dresa ... Foto: EPA

Vodstvo reprezentance se je pogovorilo z vsemi kandidati za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Ameriško turnejo so po Goranu Dragiču, Benu Udrihu in Saši Vujačiču končali z obiskom zdaj že nekdanjega kapetana slovenske reprezentance.

"Žal lahko sporočim, da Rašo Nesterovič ostaja pri svoji odločitvi, saj meni, da na Poljskem ob tem, da je vse starejši, s čimer vse teže prenaša napore številnih potovanj in tekem v Ligi NBA, in tem, da z ženo Majo ob koncu junija ali v začetku julija pričakujeta drugega otroka, tako psihično kakor tudi fizično ne bi mogel pomagati po najboljših močeh," je novico sporočil vodja slovenske reprezentance Matej Avanzo.

"Naredili smo vse, da bi ga prepričali o spremembi odločitve, a ta je tako trdna, da smo se z njo pač morali sprijazniti. Rašu se bomo še letos v obdobju pripravljalnih tekem na primeren način zahvalili za vse, kar je dal slovenski izbrani vrsti, ki bo tako letos dobila novega kapetana," je razložil Avanzo.

Vodstvo reprezentance se je pogovorilo s 14 igralci in vsi, razen Nesteroviča, so potrdili sodelovanje. Kaj zdaj čaka vodstvo ekipe? "Še veliko, zdaj nas čaka pot na prizorišča evropskega prvenstva, vključno s hoteli in dvoranami, v katerih bomo bivali oziroma igrali, organizacija večinoma že dogovorjenih pripravljalnih tekem in stalna skrb za to, da bodo priprave na skok na vrh stare celine potekale vrhunsko. Skratka, čaka nas še ogromno dela in naši rokavi bodo ostali zavihani vse do 20. septembra in, upajmo, še kak dan dlje," je še napovedal Avanzo

S. J.