Dirk Nowitzki je prvo pogodbo z Dallasom podpisal leta 1998. Foto: Reuters
Dirk Nowitzki je prvo pogodbo z Dallasom podpisal leta 1998. Foto: Reuters

Uradnih podatkov kluba ni, ameriški mediji pa poročajo, da naj bi Nowitzki podpisal dveletno pogodbo, vredno 10 milijonov dolarjev, kar je precej manj kot v preteklosti.

39-letni Nemec je tudi nazadnje podpisal dveletno pogodbo, ki pa je bila takrat vredna 50 milijonov dolarjev. A časi so se spremenili in Nowitzki s povprečjem 14,2 točke na tekmo ni več eden izmed glavnih nosilcev igre v Dallasu, s katerim je leta 2011 osvojil prvenstvo. Vsekakor pa v klubu piše zgodovino, saj je postal šele drugi igralec Lige NBA, ki je enemu klubu zvest 20 let. Pred njim je to uspelo le Kobeju Bryantu z Los Angeles Lakersov, ob tem pa je 213 cm visoki košarkar lani dosegel še en mejnik, saj je kot prvi Neameričan presegel mejo 30.000 točk v ligi.

Carter se seli v Sacramento
40-letni Vince Carter, najstarejši košarkar v ligi, bo prihodnjo sezono branil barve Sacramenta, poročajo agencije. Kot pišejo mediji, bo zaslužil osem milijonov dolarjev.

Carter je v karieri kar osemkrat zaigral na turnirju All Star. Lani je igral v Memphisu, kjer je v povprečju dosegal osem točk in 3,1 skoka na tekmo, z ekipo pa se je prebil tudi v končnico, kjer je bil od Sacramenta boljši San Antonio. Kariera je počasi pri koncu, a je letos lažje poiskal klub, saj je bil od aprila prost igralec.

Kariero je Carter začel v sezoni 1998/99 pri Torontu in si v prvi sezoni priboril naziv novinca leta. Pozneje je igral še za New Jersey (zdaj Brooklyn), Orlando, Phoenix, Dallas in Memphis. S 24.555 doseženimi točkami je na večni lestvici lige na 22. mestu.