Lamar Odom v letošnji sezoni ne bo več igral. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Lamar Odom v letošnji sezoni ne bo več igral. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

32-letni Odom je pred začetkom sezone prišel iz Los Angelesa, kjer je z Lakersi v sezonah 2009 in 2010 osvojil naslov prvakov. V Dallasu ni izpolnil pričakovanj, v povprečju je igral 20 minut in dosegal 6,6 točke in 4,2 skoka na tekmo. Iz igre je metal le 35,2-odstotno.

Do konca sezone bo Odom tako na seznamu igralcev, ki ne igrajo. Ker klub pogodbe ni razdrl predčasno, je pa Odomu ne bo podaljšal, potem ko se poleti izteče, je igralec še vedno član ekipe, tako da si ne bo iskal novih delodajalcev. "Z vodstvom ekipe sem se dogovoril, da je moj odhod iz ekipe v interesu obeh strani. Žal mi je, da se za oboje ni izteklo bolje," je dejal Odom, ki je poročen z zvezdnico ameriških resničnostih šovov Khloe Kardashian. Odom naj bi se preveč ukvarjal s stvarmi zunaj košarkarskih igrišč, kar ni bilo všeč že nekdanjemu trenerju Lakersov Philu Jacksonu.

Dallas močno zaostaja za pričakovanji
Mavericksi so v zahodni konferneci šele na sedmem mestu, imajo 31 zmag in 26 porazov. Lahko bi se zgodilo, da se ne bi prebili v končnico. Trener Rick Carlisle in Dirk Nowitzki nista želela odgovarjati na vprašanja v povezavi z Odomom, saj se želita osredotočiti le na zadnjih devet tekem rednega dela.

Lakersi so ga hoteli poslati v New Orleans
Lakersi so hoteli Odoma decembra poslati v New Orleans, v nasprotno smer pa naj bi prišel Chris Paul. Posla niso sklenili, Paul je končal pri mestnih tekmecih Clippersih. Odom je bil užaljen, saj je hotel ostati pri Lakersih. Zahteval je menjavo igralcev in Dallas je zanj Lakersom prepustil izbiro na naboru igralcev.