Steve Francis se v New Yorku ni proslavil, nekdanji zvedzdnik Houstona bo zdaj igral v Portlandu. Foto: EPA
Steve Francis se v New Yorku ni proslavil, nekdanji zvedzdnik Houstona bo zdaj igral v Portlandu. Foto: EPA

Trailblazerse zapušča njihov glavni zvezdnik v zadnjih sezonah Zach Randolph (v povprečju je dosegal 23,6 točke in 10,1 skoka na tekmo), ki se seli v New York. Iz Madison Square Gardna sta v Portland odšla Francis in perspektivni Channing Frye. Knickse bosta okrepila tudi Dan Dickau in Fred Jones. Portland je iz Phoenixa zvabil tudi Rudyja Fernandeza, ki je bil kot 24. izbran na naboru. Sunsi bodo zanj prejeli denarno nadomestilo.

Allen se bo pridružil Piercu v Bostonu
Menjavo sta naredila tudi Boston in Seattle. Celticsi, ki že 21 let čakajo na nov naslov, so dobili glavnega zvezdnika Supersonicsov Raya Allena, ki bo skupaj s Paulom Piercom sestavljal izjemen strelski par. Allen, ki je predtem blestel že v dresu Milwaukeeja, je lani dosegal 26,4 točke na tekmo. Kelti so v svoje vrste zvabili tudi Glena Davisa. V Seattle so poslali Wallyja Szcerbiaka, Delonteja Westa in peti izbor na letošnjem naboru Jeffa Greena.

Richardson v Charlottu
Jason Richardson, ki je letos prikazal nekaj dobrih partij v končnici, zapušča Golden State in se seli v Charlotte, ki je pridobil tudi Jermarea Davidsona. V Oakland se bo odpravil Brendan Wright, ki je osmi izbor na "draftu".

A. G.