Aleš Pipan bo svoje varovance preizkusil na desetih pripravljalnih tekmah. Foto: RTV SLO
Aleš Pipan bo svoje varovance preizkusil na desetih pripravljalnih tekmah. Foto: RTV SLO
Rašo Nesterovič
Kako visoko lahko kapetan Rašo Nesterovič na debitantskem nastopu na SP-jih popelje Slovenijo? Foto: Reuters

V obmorskem letovišču, kjer bo reprezentanca bivala do 25. julija, bodo bili treningi posvečeni igri z žogo, varovanci selektorja Pipana pa bodo odigrali tudi prijateljsko tekmo s Poljsko. Glede ponedeljkove tekme trener Slovana razlaga: "Ni pričakovati lepe tekme, saj bom dal priložnost vsem igralcem, preizkusili pa bomo različne variante igre."

Po mnenju kaperana Radoslava Nesteroviča je kondicijski del priprav uspel: "Prvi del priprav je bil po mojem mnenju dober, na srečo ni bilo poškodb, fizično pripravljenost pa smo zagotovo dvignili na višji nivo."

Nastopili bodo tudi v Mariboru
Petnajsterica se bo dokazovala na desetih pripravljalnih tekmah. Od 28. do 31. julija bo nastopila na turnirju v Carigradu, kjer bodo sodelovale še reprezentance Nigerije, Libanona in Turčije. Sledil bo turnir v Mariboru od 2. do 6. avgusta, kamor bodo poleg slovenske ekipe pripotovale še Venezuela, Libanon in Kanada.

Preden bo selektor Fibi deset dni pred SP-jem sporočil dvanajst imen, ki bodo nastopila na Japonskem, bo sledil še močan turnir v Singapurju s selekcijami Argentine, Srbije ter Španije.