Krka je že do polčasa unovčila kakovostnejše igralce in Hopsom pobegnila predaleč. Foto: Aleš Fevžer
Krka je že do polčasa unovčila kakovostnejše igralce in Hopsom pobegnila predaleč. Foto: Aleš Fevžer
Deividas Gailius
Deividas Gailius je dosegel devet točk. Foto: Aleš Fevžer
V finalu pokala Olimpija in Krka

Center Olimpije Alen Omić je 17 točkam dodal 11 skokov. V prvem polčasu Olimpija ni našla odgovora na centra Đorđeja Majstorovića in pick'n'roll Heliosa, a je vseeno odšla na odmor z minimalno prednostjo (31:30).

S trojko Joksimovića tekma bolj kot ne odločena
Domžalčani so v tretji četrtini prevzeli pobudo in ves čas imeli nekaj točk naskoka, šele pet minut pred koncem tekme pa je Sasu Salin zadel trojko za izenačenje. V končnici so odločili izkušnje in kakovostnejši posamezniki zmajev. Dve minuti in pol pred koncem je trojko zadel Nebojša Joksimović za vodstvo petih točk in tekma je bila bolj kot ne odločena. V zadnji sekundi je s trojko končni izid postavil Matic Rebec, ki je odlično vodil igro Heliosa.

Skok krepko na strani Olimpije
Olimpija je skok dobila s kar 50:29, kar zgovorno govori o tem, kako nerazpoloženi so bili Ljubljančani v napadu (41 odstotkov za dve, 27 za tri, 48 prosti meti). Izgubili so kar 24 žog, Helios pa le 15, skoraj polovico v zadnji četrtini.

Pipan: "V napadu preveč v krču"
"To je bila prava pokalna tekma. Vedeli smo, kaj nas čaka. Helios je bil neobremenjen, agresiven v obrambi, mi pa v napadu v krču. Vztrajali smo s svojo igro in nismo izgubili glave," je povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Sagadin: Namesto da bi se odlepili - poraz
"Večji del tekme smo bili boljši tekmec, v končnici pa nam je zmanjkalo izkušenj. Vodili smo za pet točk, imeli dva napada in s tem dve lepi priložnosti, da se odlepimo. Tega nismo storili in kazen je prišla," pa je tekmo ocenil Heliosov trener Zmago Sagadin.

Krka že ob polčasu vodila za 18 točk
Večerni polfinale med Krko in Hopsi Polzelo (97:79) na turnirju v Mariboru ni bil tako negotov. Novomeščani so ob polčasu že vodili z 49:31, potem ko so Polzeljani zgrešili vseh osem metov za tri točke, veteran Goran Jagodnik pa ni imel svojega večera. V tretji četrtini jim je sicer uspelo malce razveseliti številne navijače, saj so se približali na 10 točk, vendar možnosti za preobrat niso imeli. Trener Krke Aleksandar Džikić je na parket poslal vseh 12 košarkarjev.

Prvi strelec presenetljivo Kastrati
Krka je veliko izgubljenih žog (25) nadomestila z veliko boljšim metom iz igre (65 odstotkov, Hopsi Polzela le 40). Erjon Kastrati je bil s 16 točkami prvi strelec Krke. Samo Udrih 15 za poražence. V soboto ob 18.45 torej pričakovan finale najboljših slovenskih moštev zadnjih let. Krka bo zelo motivirana, da končno prvič dvigne pokalno lovoriko.

Polfinale:
UNION OLIMPIJA - Helios Domžale
59:57 (12:12, 19:18, 13:17, 15:10)
Omić 17 točk in 11 skokov, Murić 10 + 8, Gailius 9, Joksimović in Salin po 7; Majstorović 12, Rebec 10, Boltič 8, Mahkovic 6.

KRKA - Hopsi Polzela
97:79 (18:15, 31:16, 22:25, 26:23)
Kastrati 16 točk v 20 minutah, Hukić in Buljan po 14, Murić 10; Udrih 15, Wangmene in Robertson po 14, Jagodnik 10.

FINALE, sobota ob 18.45:
UNION OLIMPIJA - KRKA (prenos TV SLO 2/MMC)

V finalu pokala Olimpija in Krka