Arvidas Sabonis (desno) v družbi Dina Meneghina na lanskem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Foto: EPA
Arvidas Sabonis (desno) v družbi Dina Meneghina na lanskem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Foto: EPA

Nekdanji center sovjetske in litovske reprezentance, ki je decembra dopolnil 46 let, je svojo športno kariero končal leta 2005 v dresu domačega Žalgirisa, v katerem zdaj opravlja funkcijo predsednika. Med njegovimi pomembnejšimi nagradami in osebnimi naslovi so: šestkratni naslov evropskega igralca leta, leta 1985 MVP evropskega prvenstva v Nemčiji, deset let pozneje MVP finalnega turnirja Evrolige, leta 2010 sprejem v Fibino hišo slavnih. V klubski karieri je med drugim igral tudi za Real Madrid in Portland Trail Blazers.

221 cm visoki orjak bo učil otroke
Sabonis bo v sredo v športni dvorani Zgornji Kašelj sodeloval na predstavitvi projekta KZS-ja Igriva košarka, na kateri bo sodelovalo več kot 100 otrok ljubljanskih košarkarskih šol. Kar 221 centimetrov visoki nekdanji center bo aktivno sodeloval pri treningu z žogo in otroke še dodatno spodbudil k igranju košarke.

Predstavitev litovskih mest
V četrtek ob 12. uri bo litovska delegacija v Ljubljani pripravila še predstavitev evropskega prvenstva 2011 in Litve kot turistične destinacije, kjer bodo predstavili tudi privlačnosti Klaipede, mesta, kjer bo med EP-jem gostovala slovenska reprezentanca, ter Vilne in Kaunasa, kjer bosta potekala drugi in sklepni del prvenstva.