Aleksander Sekulić bo treninge svojih varovancev začel v ponedeljek. Foto: EPA
Aleksander Sekulić bo treninge svojih varovancev začel v ponedeljek. Foto: EPA

Izbrana vrsta se bo zbrala v nedeljo zvečer, treninge za zelo pomembna kvalifikacijska obračuna pa bo začela v ponedeljek.

Začeli jih bodo Žiga Samar, Edo Murić, Gregor Glas, Jakob Čebašek, Jurij Macura, Robert Jurković in Bine Prepelič, ki so bili del ekipe v poletnih reprezentančnih akcijah, v reprezentančno zasedbo se vračajo Jan Špan, Miha Lapornik, Luka Lapornik, Blaž Mahkovic in Jordan Morgan, novinca pa sta Urban Klavžar in Leon Stergar.

Manjkali bodo reprezentanti, ki imajo klubske obveznosti, med njimi tudi Aleksej Nikolić in Gregor Hrovat, ki je pred dnevi s selektorjem opravil pogovor in bo na voljo v prihodnjih reprezentančnih akcijah.

Sekulić: Zbrali se bomo v spremenjeni zasedbi
"Pred nami je nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo in čakata nas dve izjemno zahtevni ter pomembni tekmi, ki že lahko prineseta vozovnico za nastop na prvenstvu. V primerjavi s poletjem se bomo zbrali v precej spremenjeni zasedbi, kar nam sicer nekoliko otežuje kontinuiteto dela. A ne glede na to, večina igralcev je bila v zadnjem obdobju že del te reprezentance in pozna sam sistem, tako da s prilagajanjem ne bi smeli imeti težav. Hkrati verjamem, da bodo tudi novinci vlili dodatno energijo. Upam, da bodo igralci dobro klubsko formo prenesli tudi v reprezentančni dres," je ob tem dejal selektor Sekulić.

Slovenija je v dozdajšnjem delu kvalifikacij zbrala pet zmag in tri poraze. Na lestvici zaseda tretje mesto. Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij.


Kvalifikacije za SP 2023, skupina J

Lestvica:                        
NEMČIJA           8  7 1  +85  15
FINSKA            8  7 1  +42  15
SLOVENIJA         8  5 3  +26  13
---------------------------------
ŠVEDSKA           8  3 5  -20  11
IZRAEL            8  3 5   +6  11
ESTONIJA          8  2 6  -84  10

Petek, 11. novembra, ob 13.00:
IZRAEL – SLOVENIJA
Ponedeljek, 14. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA – NEMČIJA (Koper)
24. februarja:
ESTONIJA – SLOVENIJA
27. februarja:
SLOVENIJA – IZRAEL