Sanacija dolga in zanašanje na mlade slovenske igralce bo tudi v prihodnji sezoni glavna filozofija kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Sanacija dolga in zanašanje na mlade slovenske igralce bo tudi v prihodnji sezoni glavna filozofija kluba. Foto: www.alesfevzer.com

Nove štiriletne mandate so potrdili tudi članom upravnega odbora kluba. Po novem se mu bo pridružil tudi dolgoletni sodelavec kluba Janez Drvarič. Direktor ostaja Matevž Zupančič.

Potočnik dobil pomočnike
S sredo je Gašper Potočnik, ki je bil pred štirinajstimi dnevi imenovan za prvega trenerja košarkarjev Uniona Olimpije, dobil še svoja pomočnika. Pri delu mu bosta pomagala Luka Bassin, ki je bil v tej vlogi že v lanski sezoni, in Žiga Mravljak, za telesno pripravo pa bo še naprej skrbel Saša Ogrizović.


Poplačane obveznosti do najetih posojil

Klub je imel v letu 2014 3.471.346 evrov prihodkov in za 2.720.761 evrov odhodkov. Presežek prihodkov nad odhodki je tako znašal 750.585 evrov. Ta mesec so bili dokončno poplačane vse obveznosti do najetih posojil. 1.616.412 evrov ostaja neplačanih obveznosti do igralcev, trenerjev in dobaviteljev iz preteklih sezon. Točno stanje vsega klubskega dolga na dan 8. 6. 2015 je 1.850.000 evrov. "Sponzorji na podlagi poslovnih rezultatov preteklega štiriletnega obdobja ter predstavljenega programa dela zagotovil nadaljnjo podporo klubu. Za prihodnje srednjeročno obdobje je določil smernice delovanja projekta, katerega bistvo bo dokončanje finančne sanacije, smelo in transparentno poslovanje ter gradnja ekipe na domačih temeljih in v strogih finančnih okvirih. Povečanje rezultatskih ciljev bo klub določal v skladu z realnimi finančnimi zmožnostmi in tekmovanji, kjer bo nastopal," so zapisali pri Unionu Olimpiji, kjer so za uspešne ocenili nastope v evropskem tekmovanju in regionalni ligi, za neuspešne pa v domačem prvenstvu in pokalu.

Kako okrepiti ekipo, bo jasno pozneje
Möderndorfer je ob tem povedal: "O tem, da so za košarko v našem okolju težki časi, na tem mestu nima smisla izgubljati preveč časa. Splošno težki ekonomski situaciji za šport so v košarki svoje dodale še razprtije med krovnimi organizacijami, ki vsem skupaj lahko le škodijo. Ne glede na vse, smo pri Unionu Olimpiji v preteklem letu uspeli v svojih poslovnih ciljih. Deloma uspešno so jim sledili tudi športni na mednarodni ravni, moči pa je žal znova zmanjkalo v državnih tekmovanjih. Veseli nas, da ne glede na vse, naši pokrovitelji ostajajo z nami v skorajda nespremenjeni zasedbi. Intenzivno pa se trudimo družini pokroviteljev dodati še kakšnega novega člana. V prihodnjem obdobju ostaja cilj popolno odplačilo preostanka klubskega dolga, ki je drastično znižan. Temelji za mlado slovensko ekipo so s prenovljenim trenerskim štabom in mladimi okrepitvami, ki so nam obljubile večletno zvestobo že postavljeni. Kako lahko ekipo še okrepimo, bo jasno nekoliko kasneje – ko bo dokončno formiran proračun in razporeditev sredstev za poplačilo zaostalih obveznosti, pa tudi ko bo dokončno jasna slika glede ustroja mednarodnih tekmovanj."