Slovanov direktor Janez Rajgelj v novi sezoni veliko stavi tudi na Mirzo Begiča, ki je na Kodeljevo prišel iz bolonjskega Virtusa. Foto: RTV SLO
Slovanov direktor Janez Rajgelj v novi sezoni veliko stavi tudi na Mirzo Begiča, ki je na Kodeljevo prišel iz bolonjskega Virtusa. Foto: RTV SLO

Lani najuspešnejše slovensko moštvo v Jadranski ligi je zapustilo kar devet igralcev, na čelu z Goranom Dragičem in Miho Zupanom. Zanju bo klubsko vodstvo, ki je potrdilo enak klubski proračun kot v lanski sezoni, po nekorektnem odhodu zahtevalo visoko odškodnino.

"Uporabili bomo vsa pravna sredstva, če bo potrebno, bomo potrkali tudi na mednarodna sodišča in prosili za zaščito interesov. Vsem bi moral biti cilj, da se takšne zadeve v prihodnje ne dogajajo," meni predsednik Borut Razdevšek.

Paravinja s 27 leti najstarejši
Prišlekov je manj, med njimi pa velja izpostaviti visoka Aleksandra Jevdjića in novega kapetana, s 27 leti najstarejšega člana, Miloša Paravinjo. Državni podprvaki bodo tudi letos v ospredje skušali potisniti obetajoče igralce, kot sta Emir Preldžič in Gašper Vidmar. Pomembno okrepitev pod košem bi moral predstavljati tudi visoki Mirza Begič, ki je na Kodeljevem že del lanske sezone okreval po dolgotrajni poškodbi.

Pipan: Olimpija je papirnati favorit
Pred sobotnim mestnim derbijem trener Aleš Pipan napoveduje: "Obe ekipi sta doživeli številne igralske spremembe, čeprav je potrebno povedati, da je Union Olimpija sestavljena po evropskem vzoru in je vsekakor papirnati favorit. Težko je reči, kakšno je trenutno razmerje moči, saj so prijateljske tekme slab pokazatelj stanja ekip. Tudi sami z nestrpnostjo pričakujemo sobotno tekmo."