Slovenija kljub nepričakovanemu porazu z Dominikansko republiko ostaja v igri za preboj na olimpijski turnir. Foto: KZS
Slovenija kljub nepričakovanemu porazu z Dominikansko republiko ostaja v igri za preboj na olimpijski turnir. Foto: KZS

Slovenija je z osmimi točkami Simona Finžgarja Katar premagala z 18:11, nato pa (kljub vodstvu 15:10) s 17:21 izgubila proti Dominikanski republiki. Slovenci so, potem ko je Francija premagala Katar, za Francijo zasedli drugo mesto v skupini C in se bodo v nedeljskem četrtfinalu pomerili z zmagovalcem skupine A Poljaki, v morebitnem polfinalu pa bo tekmec Litva ali (verjetneje) Latvija.

Sorodna novica Uvodni dan polovičen slovenski izkupiček

''Ne glede na vse skupaj je prvi cilj dosežen. Na prvi tekmi dneva smo z izjemno igro v obrambi povsem zasluženo premagali Katar, na drugi tekmi pa smo po vodstvu 15:10 naredili preveč napak predvsem v napadu, kar nas je stalo končno zmago. Za nastop v četrtfinalu se lahko zahvalimo Francozom, tam pa se vse skupaj začenja znova," je povedal slovenski selektor Matic Vidic.

V Tokio se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski, ki so že uvrščene na olimpijski turnir. Na igrah bo v vsaki kategoriji nastopilo osem reprezentanc, zadnji potnik pa bo znan po turnirju v Debrecenu, ki je na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je nastop na Madžarskem že zagotovila.

Petkovi tekmi Slovenije:
KATAR - SLOVENIJA 11:18
Saad 5, Muslić 1, Ali Saeed, Ndoye 5; Kavgič 1, Finžgar 8, Ovnik 2, Srebovt 7.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - SLOVENIJA 21:17
Reyes 14, Piantini 1, Valdez 3, Rivera 3; Kavgič 4, Finžgar 8, Ovnik 3, Srebovt 2.