Richard Mason Rocca se je večkrat sprehodil pod naš koš. Foto: EPA
Richard Mason Rocca se je večkrat sprehodil pod naš koš. Foto: EPA
Primož Brezec
Primož Brezec bi bil lahko bolje uporabljen. Foto: Reuters
Dušan Hauptman
Dušan Hauptman: 'Američani niso noben bavbav.' Foto: RTV SLO

Naš sogovornik je opozoril na slog italijanske igre: "Igrali so izjemno ostro, vršili so oster pritisk in na trenutke igrali tudi z nedovoljeno obrambo, kar pa so sodniki tolerirali. To je naše igralce vrglo iz ritma."

Pavlovič je že pred tekmo priporočil igro z dvema centroma in tremi branilci: "Žal smo prepozno prešli na ta sistem igre. Tokrat je šepal tudi met. Premalo smo igrali na visoke igralce."

"Pozabljena" Nachbar in Brezec
Na vprašanje, zakaj je v ekipi izjemnih strelcev moral Nesterovič kar dvakrat metati za tri točke (enkrat je tudi zadel), pa je odgovoril: "Žoga je premalo krožila, zato se je moral naš center odkrivati daleč od koša. Dvakrat je ostal sam in zato je tudi vrgel." Podobno kot Peter Vilfan se tudi Mik Pavlovič sprašuje o vlogi Boštjana Nachbarja: "Ne vem, zakaj je selektor 'pozabil' na Nachbarja. V drugem polčasu sem pogrešal tudi Brezca."

Čeprav tekma proti ZDA rezultatsko ni preveč pomembna, pa Pavlovič opozarja: "ZDA so ZDA. Igralce bo nehote potegnilo v tekmo, saj veliko naših igra prek luže. Razplet tekme bo odvisen tudi od selektorja in kako bo postavil taktiko. Če bodo naši košarkarji šli preveč 'resno' v dvoboj z ZDA, obstaja tudi nevarnost poškodb. Treba je biti previden. Za uvrstitev v osmino finala bo bolj pomembno premagati Portoriko in Kitajsko."

Hauptman je pričakoval zmago
Nad razpletom tekme je bil presenečen Dušan Hauptman: "Pričakoval sem zmago. Še vedno trdim, da imamo boljšo ekipo, a šteje izid. Premagali so nas s srečo, saj so v zaključnih trenutkih dosegli dve trojki, ki sta jih dosegla visoka igralca. Napaka je bila v tem, da smo preslabo začeli drugi polčas, Italijani so dobili občutek, da lahko zmagajo."

"Potrebno bo dobro analizirati tekmo, ker smo izgubili proti slabšemu nasprotniku. Premalo smo imeli pogumnih igralcev, ki bi prevzeli odgvornost. Ostali so se skrivali. Žoga mora potovati več od roke do roke, sicer je preveč odvisno od individualnih akcij," je povedala legenda Olimpije.

Lahko pridemo (vsaj) med osem
Hauptman pred tekmo proti ZDA napoveduje: "Proti Američanom je treba malo taktizirati in odpočiti ključne igralce odpočiti za pomemnejši tekmi. Sam sem sicer pristaš, da je potrebno vsako tekmo iti na zmago. Američani niso več 'bavbav', potrebno je iti na zmago, če pa bo kazalo, da se tekme več ne more dobiti, pa naj se igra druga postava. Cilj se ne sme spremeniti. Še vedno trdim, da lahko pridemo med štiri ali vsaj osem."